Angolul próbált rendelni egy nő egy floridai Taco Bellben, de nem sikerült

Egy floridai nő rendelni próbált Miamitól északra, Hialeah-ban egy Taco Bellben, de mert angolul próbálkozott, nem járt sikerrel. Alexandra Montgomery videóra rögzítette a történteket, amit aztán meg is osztott a közösségi médiában. Az afroamerikai nő rasszista incidensnek minősítette a történteket.

Állítása szerint a Luisaként bemutatkozó eladó értette, amit mondott, csak nem akarta kiszolgálni őt. Sőt, még arra se volt hajlandó, hogy Montgomery a menük mellett megadott számok alapján rendeljen. Bő 17 éve, amikor keresztül autóztam az Egyesült Államokon, Houston és El Paso között, a semmi közepén egy kizárólag spanyolajkúak lakta város Taco Belljében hasonló helyzetben voltam, de ott a számok megadásával azért még lehetett rendelni.

Hialeah hasonló település lehet, a legutóbbi népszámlálás adatai szerint a város lakóinak 94 százaléka latin-amerikai származású, 90 százalékuk fő- vagy második nyelvként spanyolul beszél, így könnyen előfordulhat, hogy egy gyorsétteremben nincs angolul beszélő munkatárs. 17 éve El Pasoban még a postahivatalban is eltartott egy ideig, amíg kerítettek egy angolul beszélő embert, akinek az első kérdése az volt, hogy hogyhogy nem beszélek spanyolul.

Ebben a hieliah-i Taco Bellben nem sikerült angolul rendelnie Alexandra Montgomerynek.Fotó: Google Street View

A Taco Bell nem kívánt válaszolni az esettel kapcsolatos kérdésekre, de azt elismerték, hogy Luisia nem teljesített az elvárható mértékben, ezért őt ki is rúgták az állásából.

A legutóbbi népszámlálás adatai szerint az Egyesült Államokban 53 millió spanyolajkú él, ez a népesség 16 százaléka. (Via BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.