Eliud Kipchoge elpusztította a maratonfutás világcsúcsát Berlinben

sport
2018 szeptember 16., 14:51

A 33 éves kenyai Eliud Kipchoge, minden idők legeredményesebb maratonistája 78 másodperccel megdöntötte a szintén kenyai Dennis Kimetto 2014-es világrekordját a vasárnap rendezett berlini maratonon. 

2 óra 1 perc 39 másodperc alatt teljesítette a 42,2 kilométeres távot, 5 percet vert a másodikként célba érő (természetesen szintén kenyai) Amos Kiprutóra. 

Legutóbb 39 évvel ezelőtt fordult elő, hogy valaki több mint egy perccel megdöntse a világrekordot. 

link Forrás

A 2006-ban indított „maraton Grand Slam”, a World Marathon Majors versenyein Kipcogénak hét aranyérme van, mellé szerzett már és 2016-ban Rióban olimpiai aranyat is nyert, úgyhpgy nem túlzás, hogy csak saját magával és a világrekorddal kellett versenyeznie vasárnap Berlinben, ahol a Brandenburgi kapu alatt futott be a célba. 

Ha lebontjuk ezt a felfoghatatlan időt, az marad, hogy Kipchoge 17,3 másodperc alatt futotta átlagban a 100 métereket, és átlag 14 perc 25 másodperc alatt tett meg 5 kilométert. 

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.