Eliud Kipchoge elpusztította a maratonfutás világcsúcsát Berlinben

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A 33 éves kenyai Eliud Kipchoge, minden idők legeredményesebb maratonistája 78 másodperccel megdöntötte a szintén kenyai Dennis Kimetto 2014-es világrekordját a vasárnap rendezett berlini maratonon. 

2 óra 1 perc 39 másodperc alatt teljesítette a 42,2 kilométeres távot, 5 percet vert a másodikként célba érő (természetesen szintén kenyai) Amos Kiprutóra. 

Legutóbb 39 évvel ezelőtt fordult elő, hogy valaki több mint egy perccel megdöntse a világrekordot. 

A 2006-ban indított „maraton Grand Slam”, a World Marathon Majors versenyein Kipcogénak hét aranyérme van, mellé szerzett már és 2016-ban Rióban olimpiai aranyat is nyert, úgyhpgy nem túlzás, hogy csak saját magával és a világrekorddal kellett versenyeznie vasárnap Berlinben, ahol a Brandenburgi kapu alatt futott be a célba. 

Ha lebontjuk ezt a felfoghatatlan időt, az marad, hogy Kipchoge 17,3 másodperc alatt futotta átlagban a 100 métereket, és átlag 14 perc 25 másodperc alatt tett meg 5 kilométert. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.