Kivonják a forgalomból az összes Calcium-Sandoz pezsgőtablettát

Egészségügy
2018 szeptember 17., 14:27
comments 108

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) szeptember 10-én bejelentette, hogy a májusban felfüggesztett Calcium-Sandoz egyik fajtáját, annak négy gyártási tételét ólomszennyezettség miatt végleg kivonják a forgalomból.

photo_camera Illusztráció: pözsgőtabletta

Másnap az OGYÉI közölte, hogy amíg folytatják a laborvizsgálatokat, addig érvényben van a május 18-i felfüggesztő határozat.

Az Index szerint a laborvizsgálatok befejeződhettek, és a gyártó Sandozra nem éppen kedvező eredménnyel.

Hétfőn újabb határozatot tett közzé a gyógyszerészeti intézet, ami szerint a Calcium-Sandoz pezsgőtabletta összes gyártási tételét ki kell vonni a forgalomból.

Fellebbezésnek helye nincs, ha meg szeretnék támadni a végzést, 30 napon belül perelhetnek. (via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.