Márki-Zay: „Hálás vagyok Lázár Jánosnak, hogy ilyen ostoba gyűlöletkampánnyal állított mellém ennyi helyi embert”

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Hétfő este 1000-1500 hódmezővásárhelyi tüntetett Márki-Zay Péter polgármester és Szabó Ferenc helyi vállalkozó mellett, miután a Lázár János régi média-segédje, Égető Gyula által alapított, most más helyi kormánypárti támogatók által vitt helyi portál, a promenad.hu, „rejtőzködő milliomosoknak” nevezte a Márki-Zayt a katolikus közösségből ismerő, és kezdettől támogató Szabó fivéreket – írja a Mérce. A vádakat, miszerint az érintettek óriási, rejtett vagyon birtokosaként Márki mögött állnak, ők és Márki-Zay is részletesen cáfolták.

A lejárató kampány mellett a tüntetés másik témája az a sajtótámadás volt, amit a Promenád a helyi roma önkormányzat vezetői ellen indított. Márki-Zay Péter polgármester azt mondta:

„Hálás vagyok Lázár Jánosnak, hogy ilyen ostoba gyűlöletkampánnyal állított mellém ennyi helyi embert.”

Márki-Zay támogatásáról biztosította a helyi cigány közösséget a kormánypárti támadások ellen, és kiemelte: nem szabad felülni egyes helyi elemek rasszista lejáratókampányának és hazugságának.

„Ma Magyarországon rosszabb a helyzet, mint a Bach-korszakban, körülbelül ugyanolyan a helyzet, mint a kommunista diktatúrában, számosan vesztik el megtorlásként az állásukat, családjuk zaklatásnak van kitéve. (…) Nem ilyen országban szeretnék élni!”

– mondta a hódmezővásárhelyi polgármester. (Mérce)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 6,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.