Márki-Zay: „Hálás vagyok Lázár Jánosnak, hogy ilyen ostoba gyűlöletkampánnyal állított mellém ennyi helyi embert”

POLITIKA
2018 szeptember 17., 20:30
comments 111

Hétfő este 1000-1500 hódmezővásárhelyi tüntetett Márki-Zay Péter polgármester és Szabó Ferenc helyi vállalkozó mellett, miután a Lázár János régi média-segédje, Égető Gyula által alapított, most más helyi kormánypárti támogatók által vitt helyi portál, a promenad.hu, „rejtőzködő milliomosoknak” nevezte a Márki-Zayt a katolikus közösségből ismerő, és kezdettől támogató Szabó fivéreket – írja a Mérce. A vádakat, miszerint az érintettek óriási, rejtett vagyon birtokosaként Márki mögött állnak, ők és Márki-Zay is részletesen cáfolták.

A lejárató kampány mellett a tüntetés másik témája az a sajtótámadás volt, amit a Promenád a helyi roma önkormányzat vezetői ellen indított. Márki-Zay Péter polgármester azt mondta:

„Hálás vagyok Lázár Jánosnak, hogy ilyen ostoba gyűlöletkampánnyal állított mellém ennyi helyi embert.”

link Forrás

Márki-Zay támogatásáról biztosította a helyi cigány közösséget a kormánypárti támadások ellen, és kiemelte: nem szabad felülni egyes helyi elemek rasszista lejáratókampányának és hazugságának.

„Ma Magyarországon rosszabb a helyzet, mint a Bach-korszakban, körülbelül ugyanolyan a helyzet, mint a kommunista diktatúrában, számosan vesztik el megtorlásként az állásukat, családjuk zaklatásnak van kitéve. (…) Nem ilyen országban szeretnék élni!”

– mondta a hódmezővásárhelyi polgármester. (Mérce)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.