Termálvizet találtak az V. kerületben

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Termálvizet találtak az V. kerületben a Vadász utcai sportközpont építése során, a több hónapon keresztül tartó fúrási munkálatok sikerrel jártak és a fellelt, 800 méter mélyről származó termálvíz nemcsak fürdőzési, hanem fűtési, vízmelegítési célra is alkalmas.

Szentgyörgyvölgyi Péter (Fidesz-KDNP) polgármester hétfőn budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy termálvizet találtak, amely közepes-magas oldott ásványianyag-tartalmú, hidrogén-karbonátos víz. Becsült vízhozama 400-500 liter percenként. A polgármester elmondta azt is, hogy a szakemberek szerint nagyon jó minőségű: a kitermelhető víz 57-58 Celsius-fokos és valószínűsíthető, hogy a gyógyvízzé minősítéshez szükséges eljárás is lefolytatható lesz. 

Idén júniusban derült ki, hogy a belvárosi önkormányzat 200 millió forintot különített el saját költségvetéséből a fúrásokra. 

Egy éve jelentették be, hogy a belvárosi önkormányzat a Vadász utca 30. szám alatt egy multifunkcionális sportközpontot kíván létrehozni. A polgármester közölte, a sportközpontban - amelynek építési munkálatai jeleleg is zajlanak - lesz úszómedence, tanmedence, wellness központ szaunákkal, termálvizes medence, tornaterem, fitneszközpont, valamint egy mászófal.

A közreadott sajtóanyag szerint a létesítmény az elkészülte után a szabadidősportot és nem a versenysportot szolgálja majd, a célközönségbe minden sportolni vágyó beletartozik, az óvodástól a nyugdíjas korú látogatóig. (via MTI)