Két napig tart az azonos neműek házasságkötésének ellehetetlenítéséről szóló népszavazás Romániában

Rendkívüli kormányülésen hozott sürgősségi rendelet arról a bukaresti kabinet, hogy

két napig tart majd Romániában a család meghatározásáról szóló, alkotmánymódosító népszavazás.

A határozat szerint október 6-7-én rendezik meg a referendumot arról, hogy családot "egy férfi és egy nő önkéntes elhatározással létrehozott házasságaként" meghatározó szöveg kerüljön az alkotmányba. A jelenleg hatályos román alkotmányban "a házastársak önkéntes elhatározással létrehozott házassága" szerepel. A kétnapos voksolást azzal indokolta a kormány, hogy csak így van lehetősége mindenkinek a véleménynyilvánításra. Igaz, a szavazólapokon szövegszerűen nem lesz rajta a változtatást, csupán annyit kérdeznek majd, hogy

"egyet ért-e az alkotmánymódosító törvénnyel abban a formában, ahogy azt elfogadta a parlament?".

Viorica Dancila miniszterelnök szerint a család meghatározásáról kiírt referendum "nem irányul a szexuális kisebbségek ellen, ahogyan azt egyesek megpróbálják beállítani". Az alkotmánymódosítási kezdeményezés állítólag civil ügyként indult, de igen hamar beállt mögé a szociálliberális koalíció. Az ellenzék szerint csak azért bővítették kétnaposra a szavazást, nehogy érvénytelen legyen. (MTI)


November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.