Már almában és banánban is találtak varrótűt Ausztráliában

külföld
2018 szeptember 18., 11:19
comments 94

Tovább terjed a pánik Ausztráliában az eperbe, illetve immár más gyümölcsökbe rejtett varrótűk miatt. A múlt héten egy férfit hasi fájdalmakkal szállítottak kórházba, ahol kiderült, hogy egy szupermarketben vásárolt eperrel nyelt le varrótűt. Mint kiderült, nem egyedi eset volt, valaki, vagy valakik teleszurkálták kötőtűkkel a Queensland államban árult és termelt epreket - pont az ausztrál eperszezon csúcsán.

Az epertermelők ezért arra gyanakodtak, hogy valaki őket próbálja tönkre tenni - ez amúgy minden jel szerint sikerült is, mert az eper felvásárlási ára a szezon csúcsán a felére esett, és például Új-Zéland vissza is mondta a már megvásárolt szállítmányokat.

Azóta tovább terjedt a pánik. Egyrészt az országban, másrészt a gyümölcsfajták tekintetében is, mert azóta almába és banánba rejtve is találtak varrótűt.

Az utóbbi eseteket a rendőrség "elszigeteltnek" minősítette, az eperpánik azonban teljesen valós alapokon áll: csak Új-Dél-Wales szövetségi államból húsz riasztást kaptak eperbe rejtett varrótűről, és már minden ausztrál szövetségi államból jelentettek eseteket.

"Ez egy nagyon gonosz bűncselekmény, és általános támadás a nép ellen" - nyilatkozta Greg Hunt egészségügyi miniszter, aki utasította az élelmiszerbiztonsági hatóságot a válság megoldására. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.