Már almában és banánban is találtak varrótűt Ausztráliában

Tovább terjed a pánik Ausztráliában az eperbe, illetve immár más gyümölcsökbe rejtett varrótűk miatt. A múlt héten egy férfit hasi fájdalmakkal szállítottak kórházba, ahol kiderült, hogy egy szupermarketben vásárolt eperrel nyelt le varrótűt. Mint kiderült, nem egyedi eset volt, valaki, vagy valakik teleszurkálták kötőtűkkel a Queensland államban árult és termelt epreket - pont az ausztrál eperszezon csúcsán.

Az epertermelők ezért arra gyanakodtak, hogy valaki őket próbálja tönkre tenni - ez amúgy minden jel szerint sikerült is, mert az eper felvásárlási ára a szezon csúcsán a felére esett, és például Új-Zéland vissza is mondta a már megvásárolt szállítmányokat.

Azóta tovább terjedt a pánik. Egyrészt az országban, másrészt a gyümölcsfajták tekintetében is, mert azóta almába és banánba rejtve is találtak varrótűt.

Az utóbbi eseteket a rendőrség "elszigeteltnek" minősítette, az eperpánik azonban teljesen valós alapokon áll: csak Új-Dél-Wales szövetségi államból húsz riasztást kaptak eperbe rejtett varrótűről, és már minden ausztrál szövetségi államból jelentettek eseteket.

"Ez egy nagyon gonosz bűncselekmény, és általános támadás a nép ellen" - nyilatkozta Greg Hunt egészségügyi miniszter, aki utasította az élelmiszerbiztonsági hatóságot a válság megoldására. (Via BBC)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.