Reagált a Belügyminisztérium az Európa Tanács jelentésére: Hazug vádaskodás és nyomásgyakorlás Magyarországra

 "Ez a jelentés egy újabb hazug vádaskodás és nyomásgyakorlás Magyarországra," reagált az Európa Tanács Kínzás és az embertelen, vagy megalázó büntetések, vagy bánásmód megelőzésére alakult Európai Bizottsága által készített jelentésére a Belügyminisztérium. A szövegben hét olyan esetet írtak le, mikor a magyar határon illegálisan átjutott migránsokat a magyar rendőrök bántalmazták. A BM szerint "a magyar rendőrség az uniós és a magyar törvényeket teljes mértékben betartva, eredményesen védi az Európai Unió schengeni határát." 

"Elfogadhatatlan, hogy a magyar rendőröket az illegális migránsok, és az őket törvénytelenségekre biztató civil szervezetek valótlan állításaira hivatkozva vádolják,"

írják. Bár a jelentéshez semmi köze, a tárca azzal zárja kommentárját, hogy 

 "Magyarország a schengeni rendelet szabályai és elvárásai szerint továbbra is megvédi az EU külső határát az illegális migrációtól és nem adja át a határvédelmet." 

(MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.