Egy orosz modell szerint Putyin csatlósai mérgezték meg Salisburyben

Vasárnap kisebb pánik tört ki Salisburyben azután, hogy egy helyi étteremben, a Prezzóban két ember is mérgezéses tünetekkel lett rosszul. Érthető, Salisbury volt a helyszíne annak a Novichok nevű, fegyvernek fejlesztett idegméreggel elkövetett gyilkossági kísérletnek, melyet a brit hatóságok gyanúja szerint orosz titkosügynökök követtek el egy, a brit hírszerzéshez átállt volt orosz kém, Szergej Szkripal és lánya ellen még márciusban.

Az éttermet vegyvédelmi alakulatok zárták le és kutatták át, de végül kizárták, hogy ismét Novichokkal követett volna el bárki merényletet. Úgy gondolják, a mostani esetben patkánymérget használt az elkövető.

Azóta a Sunnál jelentkezett egy orosz származású model, Anna Shapiro, aki viszont azt állítja, hogy "Putyin csatlósai" akartak végezni vele, mégpedig azért, mert ő kritikus Putyinnal szemben, és elhagyta hazáját.

Shapiro állítása szerint édesapja "az orosz hadsereg tábornoka, aki a katonai zenekarban zenél". Mint mesélte, férje, a 42 éves Alex King habzó szájjal esett össze az étterem vécéjében. A férfit azóta is kórházban ápolják.

Shapiro szerint Oroszországban őt kémnek tartják. "Holtan akarnak, mert ellenzem Putyint és hátat forfítottam a hazámnak. Oroszország mindenre képes" - mondta a Sunnak.

A brit hatóságok szerint viszont nincs kapcsolat a mostani és a márciusi salisburyi támadás között, írja a Telegraph.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.