Híg trágyával áraszthatják el Észak-Karolinát a hurrikánt követő áradások

Elárasztott sertéstelep az Észak-Karolinai Trenton közelében. Az államban 9,7 millió sertést nevelnek, a trágyájukat háromezernél több nyitott medencében gyűjtik.Fotó: Steve Helber/AP

Tizenhárom mesterséges, disznótrágya tárolására épített medencét árasztott el a víz a Florence hurrikánt követő esőzésekben, jelentette az észak-karolinai környezetvédelmi minisztérium. Észak-Karolina az Egyesült Államok legnagyobb disznótenyésztő állama, 2100 farmon 9,7 millió disznót nevelnek, ezek úgy évi 4,5 millió tonna trágyát termelnek.

A híg trágyát több mint háromezer mesterséges medencében gyűjtik, melyek közül a nagyobbak akkorák, mint egy olimpiai úszómedence - vagyis 2500 köbméter híg trágya tárolására alkalmasak. Ilyenekből öntött el 13-at a víz a hurrikánt követő esőzések után. Négy medencében szerkezeti károk is keletkeztek, kilencet elárasztott a víz.

A trágya a vízbe kerülve komoly szennyezést, járványokat is okozhat. Ez még úgy is komoly probléma, ha az árvizek egyelőre elenyésző arányban árasztottak el ilyen medencéket - több mint háromezer medencével nincs egyelőre probléma. 2016-ban a Matthew hurrikán összesen 14 medencét árasztott el, a végül a folyókba kerülő trágya akkor algásodást és halpusztulást okozott. (Via Quartz)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.