Medve rontott egy biciklisre Székelyföldön

ÁLLAT
2018 szeptember 19., 19:14
comments 76

A későbbi áldozat épp békésen tekert el egy csíkkarcfalvai kukoricatábla mellett, amikor hirtelen négy medve rontott elé az úton. 

A négy közül három végül elsomfordált, de az egyikük - egy 400 kilós barnamedve - nekiment a biciklisnek, aki földre került, a kerékpárral próbálta védeni magát, neki is dobta azt az állatnak, az viszont tovább támadott. Mint az eset után kiderült, összesen nyolc medve ólálkodott a kukoricatábla mellett. 

link Forrás

Az állat több ponton - combján, derekán, fenekén - felszíni sérüléseket okozott a férfinak, aki végül megúszta az esetet, a csíkszeredai kórházba szállították, ellátták, több napig még benn is tartják. 

Az áldozatról Borboly Csaba Hargita megyei önkormányzati elnök Facebook-oldalára került fel egy videó, ahol elmeséli a történteket. 

A megyei tanácselnök az MTI-nek azt is elmondta, hogy  felvette a kapcsolatot az illetékes vadásztársasággal, és remélhetőleg már csütörtökön benyújtják a minisztériumba a medve kilövésére vonatkozó kérelmet.

Borboly arról is beszélt, hogy hogy az elmúlt évek tapasztalata szerint a kukoricatáblák környékén ősszel fokozódik a medveveszély, gyakori, hogy a medvék a településeken keresnek élelmet maguknak, és a lakosságot is veszélyeztetik. Hargita megyében az év eleje óta immár tíz személy került kórházba medvetámadás következtében.   

A 2017-es állománybecslés adatai szerint Romániában mintegy 6800 medve él, és a medveállomány túlnyomó része, mintegy 5300 példány a székelyföldi Hargita, Kovászna és Maros, valamint a szomszédos Brassó megyében található.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.