Csak 36 százalék szerint váltható le az Orbán-kormány demokratikus választásokon, 49 százalék szerint nem

A  Policy Solutions és a Friedrich Ebert Stiftung készített egy tanulmányt a magyar demokrácia állapotáról, ennek az eredményeit a 24.hu publikálta részletesen.

Az elemzéshez készült reprezentatív közvélemény-kutatásból például kiderült, hogy a magyarok 49 százaléka szerint nem váltható le a Fidesz demokratikus választásokon, 36 százalék szerint van csak erre esély, míg a maradék 15 százaléknyi ember nem tudott választ adni erre a kérdésre.

Eleve nem nagyon elégedettek a magyarok a demokráciával. Míg a felsőfokú végzettséggel rendelkezők és a fővárosban lakók háromnegyede gondolja, hogy a demokrácia a legjobb politikai rendszer, addig a nyolc általánossal rendelkezők csak 44 százaléka látja ezt így, hasonlóan a vidéki városok és falvak lakóihoz, és a képzetlenebbek majdnem fele szerint az ő saját életük szempontjából mindegy, hogy demokrácia vagy diktatúra van Magyarországon. Összességében a magyarok fele elégedetlen a demokrácia jelenlegi állapotával, és csak minden tizedik ember szerint "nagyon jó" a helyzet ebből a szempontból.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.