Életfogytiglanit kapott a mérgező jógalabdás gyilkos

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték azt a Hong-kongban dolgozó maláj altatóorvost, aki a szakmai ismereteit felhasználva, szokatlan fegyverrel ölte meg a feleségét - direkt - és az egyik gyerekét - véletlenül.

Az orvos családtagjait még 2015-ben találták meg holtan a férfi Minijében, ami az út mentén állt, de nem járó motorral, az áldozatokkal mégis szén-monoxid-mérgezés végzett. A nyomozók sokáig nem is értették az egészet, de hosszas nyomozás után végül kiderült, hogy a kulcs a csomagtartóban talált, leeresztett jógalabda volt. A férj ugyanis mérgező gázzal töltötte meg azt, majd szivárgóra állítva elhelyezte a kocsiban. 

Valószínűleg csak a feleségét akarta eltenni láb alól - mivel a férfi összeszűrte a levet az egyik tanítványával - hiszen kiderült, hogy úgy próbálta intézni, hogy a négyből egyik gyerek se legyen az anyjával.

Az orvos több kollégája tanúja volt, ahogy gázzal tölti fel a labdát, nekik azt mondta, hogy egy kísérletben felhasznált nyulak elkábításához van erre szükség.

(via Guardian)