Felakasztottak egy Ujhelyi István arcképét viselő bábut a János Pál pápa téren

elmebaj
2018 szeptember 20., 17:32
comments 295

Kedden a Parlament előtt tartott sajátos hangulatú tüntetést Gyurcsány Ferenc és pártja, mellettük pedig  Szabó Gábor Tuareg és társainak sátrai álltak. Az eseményről beszámoló Szily László le is fotózta utóbbiak műalkotását, egy szürrealista Orbán-bábút.

photo_camera Fotó: Szily László

Ez a kép annyira felbőszítette a Vadhajtások nevű portált és a mögötte álló rejtélyes csoportot, hogy az éj leple alatt ellopták a bábút, ráragasztották Ujhelyi István fotóját, 

és felakasztották a János Pál pápa téren.

„Tehát egész egyszerűen lenyúltuk ezt a bábut, Orbán Viktor fejét eltávolítottuk és ráillesztettük Ujhelyi Pistike buksiját. Mivel a bábut már keresik, nyugodtan elmehetnek érte, az alábbi helyszínen található meg: Köztársaság térnél, a régi MSZ(M)P Székháznál felhúzva egy fára lengeti a szél…” - olvasható a vadhajtasok.hu cikkében, amely arra nem tér ki, hogy miért éppen azt az Ujhelyit választották, akinek a sátorozós tüntetőkhöz semmi köze, de még csak nem is DK-s. 

Orbán Viktor gyűlöletpolitikája ide juttatta az országot: immár nem is annyira burkoltan fenyegetnek akasztással - kommentált a szocialista EP-képviselő, aki hivatalos következményeket helyezett kilátásba.

A Vadhajtások csoportról a Magyar Idők számolt be többször is baráti hangnemben, azt állítva, hogy annak tagjai kiábrándult jobbikosok. Azt is megírták, hogy 

a „nemzeti radikális” csoport is részt vesz a választások előtti Békemeneten.

„Amikor olyan miniszterelnöke van az országnak, aki maga is radikális módon politizál mind belföldön, mind pedig külföldön, mert csak így látja – nagyon helyesen – biztosítottnak Magyarország megmaradását, akkor a nemzeti radikálisnak az a feladata, hogy ebben a harcban mellé álljon” - nyilatkozta a Magyar Időknek egy neve elhallgatását kérő csoporttag.

Nem sokkal ezután az Index arról írt, hogy szélsőjobboldali körökben otthonosan mozgó források szerint valóban létezik a csoport, a vezetője egy bizonyos B. Zsolt, aki korábban az Ultras Liberi egyik meghatározó figurája volt, tavaly nyáron pedig Orbán Viktorral is fotózkodott a Duna-korzón. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.