Felakasztottak egy Ujhelyi István arcképét viselő bábut a János Pál pápa téren

Kedden a Parlament előtt tartott sajátos hangulatú tüntetést Gyurcsány Ferenc és pártja, mellettük pedig  Szabó Gábor Tuareg és társainak sátrai álltak. Az eseményről beszámoló Szily László le is fotózta utóbbiak műalkotását, egy szürrealista Orbán-bábút.

Fotó: Szily László

Ez a kép annyira felbőszítette a Vadhajtások nevű portált és a mögötte álló rejtélyes csoportot, hogy az éj leple alatt ellopták a bábút, ráragasztották Ujhelyi István fotóját, 

és felakasztották a János Pál pápa téren.

„Tehát egész egyszerűen lenyúltuk ezt a bábut, Orbán Viktor fejét eltávolítottuk és ráillesztettük Ujhelyi Pistike buksiját. Mivel a bábut már keresik, nyugodtan elmehetnek érte, az alábbi helyszínen található meg: Köztársaság térnél, a régi MSZ(M)P Székháznál felhúzva egy fára lengeti a szél…” - olvasható a vadhajtasok.hu cikkében, amely arra nem tér ki, hogy miért éppen azt az Ujhelyit választották, akinek a sátorozós tüntetőkhöz semmi köze, de még csak nem is DK-s. 

Orbán Viktor gyűlöletpolitikája ide juttatta az országot: immár nem is annyira burkoltan fenyegetnek akasztással - kommentált a szocialista EP-képviselő, aki hivatalos következményeket helyezett kilátásba.

A Vadhajtások csoportról a Magyar Idők számolt be többször is baráti hangnemben, azt állítva, hogy annak tagjai kiábrándult jobbikosok. Azt is megírták, hogy 

a „nemzeti radikális” csoport is részt vesz a választások előtti Békemeneten.

„Amikor olyan miniszterelnöke van az országnak, aki maga is radikális módon politizál mind belföldön, mind pedig külföldön, mert csak így látja – nagyon helyesen – biztosítottnak Magyarország megmaradását, akkor a nemzeti radikálisnak az a feladata, hogy ebben a harcban mellé álljon” - nyilatkozta a Magyar Időknek egy neve elhallgatását kérő csoporttag.

Nem sokkal ezután az Index arról írt, hogy szélsőjobboldali körökben otthonosan mozgó források szerint valóban létezik a csoport, a vezetője egy bizonyos B. Zsolt, aki korábban az Ultras Liberi egyik meghatározó figurája volt, tavaly nyáron pedig Orbán Viktorral is fotózkodott a Duna-korzón. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.