London rettegett a macska-sorozatgyilkostól, de a Scotland Yard szerint ilyen nem létezik

Nem létezik a brit főváros lakosságát immár három éve rettegésben tartó macska-sorozatgyilkos - jelentette be csütörtökön a Scotland Yard, amely szerint 

a London-szerte talált megcsonkított macskatetemekért feltehetőleg rókák és egyéb vadon élő állatok a felelősek.

Az elmúlt években a londoni hatóságoknál bejelentett több száz gyanús eset nyomán egyre nőtt az aggodalom a lakosság körében, hogy a macskacsonkítások hátterében egyetlen személy állhat.

Rendőrségi szórólap kéri a lakosság segítségét egy negyvenes éveiben járó férfi, a feltételezett macskagyilkos megtalálásához 2017-ben Dél-LondonbanFotó: HO/AFP

A rendelkezésre álló bizonyítékok és a tetemek egy részének alapos vizsgálata nyomán azonban a rendőrség és a szakértők arra jutottak, hogy semmilyen nyom nem utal emberi beavatkozásra. A rendőrség 2015 novemberében kezdett nyomozni, miután fej és farok nélküli, megcsonkított macskatetemeket jelentettek Croydonból. Később több háziállat-tulajdonos is hasonló történetekkel állt elő, és a brit napilapok arról kezdtek cikkezni, hogy egy macska-sorozatgyilkos garázdálkodhat a környéken, aki talán az emberekre is veszélyes lehet. 

A South Norwood Animal Rescue League (SNARL) állatvédő szervezet azonban boncolást végzett az „áldozatok” egy részén, amiből kiderült, hogy a halál oka tompa sérülés volt. Ez azt jelenti, hogy a macskákat nagy valószínűséggel elütötték, és a csonkítás a halál beállta után történt. A köztéri kamerák továbbá három esetben is rögzítették, ahogy rókák cipelnek magukkal macskatestrészeket - írja az MTI.

Máshol viszont tényleg megtörtént az, amitől Londonban féltek:

A címlapi képet az AFP készítette a brit miniszterelnök macskáját simogató rendőrről.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.