Még 2007-ben is több illegális határátlépés volt az EU-ban, mint idén

POLITIKA
2018 szeptember 20., 07:11
comments 173

Kevesebb, mint három héttel azután, hogy Orbán Viktor miniszterelnök szeptember 3-án újabb fél évre meghosszabbította a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet Magyarországon (miközben augusztusban összesen 13 illegális határátlépőt fogtak el az egész országban), az Európai Unió nyilvánosságra hozta a Frontex nevű határvédelmi ügynökség legfrissebb adatait.

Ezek szerint 2018-ban augusztus végéig összesen 91 ezer illegális határátlépés történt az egész EU-ban, ez pedig jóval kevesebb, mint a 10 évvel ezelőtti, 2007-es adat, akkor ugyanis 164 ezer illegális határátlépést számoltak össze. Ez még arányosan is alacsony szám, ha a trendek nem változnak, akkor 2018-ban egész évben 136 ezer illegális határátlépésre kell számítani, jóval a 2007-es szint alatt.

A magyar kormány a menekültválság 2015-ös csúcsa óta folyamatosan hosszabbítgatja a "válsághelyzetet" Magyarországon, miközben a balkáni útvonalon Európába tartó külföldiek száma töredékére csökkent. A kormány állítása szerint 

„a magyar határvédelem hiányában Magyarországra ismét a 2015-ös tömeges bevándorláshoz hasonló nyomás helyezkedne.”

Ez egész egyszerűen nem igaz. A friss adatokból is világosan látszik, hogy ma már összesen nem jön annyi ember az EU-ba, mint ahányan 2015-ben csak Magyarországon haladtak át.

Akit érdekel, hogyan is miért változott meg az Európába tartó külföldiek mennyisége 2015-ben és utána, és hogy ebben milyen szerepe volt a magyar határvédelemnek, az nézze meg ezt a videónkat:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.