Még 2007-ben is több illegális határátlépés volt az EU-ban, mint idén

Kevesebb, mint három héttel azután, hogy Orbán Viktor miniszterelnök szeptember 3-án újabb fél évre meghosszabbította a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet Magyarországon (miközben augusztusban összesen 13 illegális határátlépőt fogtak el az egész országban), az Európai Unió nyilvánosságra hozta a Frontex nevű határvédelmi ügynökség legfrissebb adatait.

Ezek szerint 2018-ban augusztus végéig összesen 91 ezer illegális határátlépés történt az egész EU-ban, ez pedig jóval kevesebb, mint a 10 évvel ezelőtti, 2007-es adat, akkor ugyanis 164 ezer illegális határátlépést számoltak össze. Ez még arányosan is alacsony szám, ha a trendek nem változnak, akkor 2018-ban egész évben 136 ezer illegális határátlépésre kell számítani, jóval a 2007-es szint alatt.

A magyar kormány a menekültválság 2015-ös csúcsa óta folyamatosan hosszabbítgatja a "válsághelyzetet" Magyarországon, miközben a balkáni útvonalon Európába tartó külföldiek száma töredékére csökkent. A kormány állítása szerint 

„a magyar határvédelem hiányában Magyarországra ismét a 2015-ös tömeges bevándorláshoz hasonló nyomás helyezkedne.”

Ez egész egyszerűen nem igaz. A friss adatokból is világosan látszik, hogy ma már összesen nem jön annyi ember az EU-ba, mint ahányan 2015-ben csak Magyarországon haladtak át.

Akit érdekel, hogyan is miért változott meg az Európába tartó külföldiek mennyisége 2015-ben és utána, és hogy ebben milyen szerepe volt a magyar határvédelemnek, az nézze meg ezt a videónkat:

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.