Áder: Csak annyi vizet szabad öntözésre használni, amennyit a természet pótolni tud

Áder János szerint elkerülhetetlen az öntözött mezőgazdasági területek nagyságának növelése, 

a tiszta vizet viszont „csak olyan mértékben szabad kiemelni, amennyit a természet pótolni tud”.

Az államfő pénteken a Kossuth Rádióban a víz túlhasználatának veszélyeiről beszélt, és azt mondta, csak fenntartható, ellenőrizhető módon történhet az öntözés.

Ezért küldte az Alkotmánybírósághoz azt a törvényt, amely engedély nélkül is lehetővé tette volna legfeljebb 80 méteres kutak fúrását.

„Engedély nélkül ki ellenőrizhetné, hogy a fúrás valóban megáll-e 80 méternél, vagy egy kontármunka következtében már az ország számára stratégiai fontosságú, ma még tiszta ivóvízbázist szennyezzük-e?” - tette fel a kérdést. 

A vízválság megelőzése lesz a jövő évi, budapesti víz világkonferencia témája (MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.