Dzsudzsák Balázs vissza akart térni Európába, de nem kapott konkrét ajánlatot sehonnan

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

„A nyár elején határozott tervem volt a jövőmmel kapcsolatban: vissza akartam térni az európai labdarúgásba!” - írja Dzsudzsák Balázs abban a levélben, amiben igyekszik elmagyarázni, miért nem tért vissza Európába, és maradt az Egyesült Arab Emírségekben.

A Nemzeti Sportban megjelent levélben a magyar válogatott korábbi, 31 éves játékosa úgy fogalmaz: 

„Szükségét éreztem, hogy karrierem végéhez közeledve még egyszer megmutathassam Nektek – akik szeretnek, és azoknak is, akik már kételkedtek képességeimben –, hogy érek még valamit, ezen a szinten is”. 

Dzsudzsák szerint neki feltett szándéka volt, hogy vagy egy magasan jegyzett bajnokságba, vagy egy olyan klubba igazoljak, amelynek a nemzetközi porondon is vannak ambíciói, de:

„A nyár hosszú volt, és én türelmesen vártam a megfelelő ajánlatra, de legnagyobb bánatomra nem kaptam ilyet”.

Dzsudzsák az Európa-bajnokság után is arra panaszkodott, hogy nem kapott megfelelő ajánlatot. Azt írja, most is ez történt: 

„Majdnem mindegyik bajnokságból akadtak érdeklődők, de konkrét ajánlatig sajnos sehol nem jutottunk el.” 

Dzsudzsákkal kapcsolatban rendre előjön, hogy képességei alapján több volt benne, mint amilyen karriert befutott, csakhogy számára mindig a lehető legmagasabb fizetés volt az elsőszámú szempont. Erre is kitért:

„Mivel a pénz velem kapcsolatban régen is, most is központi téma, egy dolgot fontos tisztázni.Amikor a fejembe vettem, hogy visszatérek, tisztában voltam vele, hogy az eddigi bérem töredékét kereshetem meg Európában. Ezért kész is voltam a kompromisszumra, mert tudtam, hogy ezért nekem is áldozatot kell hozni.”

Pedig a magyar sportsajtó a fél világnak eladta már Dzsudzsákot, Angliába, a Videotonnak, legutóbb Hollandiába, a bajnokság utolsó helyezettjének. A holland lehetőséget ő is megemlítette:

„Szívemhez közeli és szép befejezése lett volna a karrieremnek a holland élvonal, de sajnos ez sem jött össze, mert az érdeklődők között nem volt olyan klub, amelyikkel egyezett volna az ambíciónk.”

Szerinte így nem maradt más választása, mint maradni az emírátusokban, a Bors szerint évi 700 millió forintért. 

„Így hát maradt az Al-Ittihad Kalba, amely már a nyár elejétől, folyamatosan keresett, nagyon szeretett volna a soraiban tudni, és várt Rám! Az elmúlt két évet itt töltöttem, így tudtam, mit várhatok ettől a bajnokságtól, és mivel az előbb leírtak alapján nem volt más lehetőségem, kézenfekvőnek tűnt, hogy itt folytatom tovább!”

A csapat nélküli Dzsudzsák időközben kimaradt a válogatottból is, a nyílt levele szerint ezért sem várhatott tovább. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.