„Magyarország 2010 után megtalálta helyét a világban” –Matolcsy György átadott egy 800 éves épületet

Pénteken adták át a felújított budai Óvárosháza épületét a budai Várban. Az Úri utcai épületet még 2014-ben vásárolta meg a Magyar Nemzeti Bank szülte Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány 1,85 milliárdért. A műemlékről a héten derült ki: egy éttermet és egy kávézót is nyit benne Zsidai Roy. A pénteki átadóünnepségen, amire a sajtó nem hívták meg, Matolcsy György jegybank elnök kijelentette: 

„kilenc szellemi műhely működik majd a bölcs várban, a tudás házában, az épületben egyebek mellett 3 doktori program, köztük a Széchenyi Egyetem angol nyelvű doktori iskolája, 2 alapítvány, könyvkiadó és érmekiállítás is helyet kapott”.

Az MTI beszámolója szerint hangsúlyozta: „jelképes téren, jelképes helyen, jelképes időben” adták át a korábban már majdnem teljesen lerombolt épületet. Matolcsy szerint

"az épület is azt jelképezi, hogy Magyarország 2010 után megtalálta helyét a világban, Kelet és Nyugat között jelképes hídfőállást teremtett."

A 800 éves épület a felújítása amúgy

4  milliárd forintba került. 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.