„Magyarország 2010 után megtalálta helyét a világban” –Matolcsy György átadott egy 800 éves épületet

POLITIKA
2018 szeptember 21., 15:56
comments 95

Pénteken adták át a felújított budai Óvárosháza épületét a budai Várban. Az Úri utcai épületet még 2014-ben vásárolta meg a Magyar Nemzeti Bank szülte Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány 1,85 milliárdért. A műemlékről a héten derült ki: egy éttermet és egy kávézót is nyit benne Zsidai Roy. A pénteki átadóünnepségen, amire a sajtó nem hívták meg, Matolcsy György jegybank elnök kijelentette:

„kilenc szellemi műhely működik majd a bölcs várban, a tudás házában, az épületben egyebek mellett 3 doktori program, köztük a Széchenyi Egyetem angol nyelvű doktori iskolája, 2 alapítvány, könyvkiadó és érmekiállítás is helyet kapott”.

Az MTI beszámolója szerint hangsúlyozta: „jelképes téren, jelképes helyen, jelképes időben” adták át a korábban már majdnem teljesen lerombolt épületet. Matolcsy szerint

"az épület is azt jelképezi, hogy Magyarország 2010 után megtalálta helyét a világban, Kelet és Nyugat között jelképes hídfőállást teremtett."

A 800 éves épület a felújítása amúgy

4 milliárd forintba került.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.