Filmeket és tévéműsorokat készítene az Apple, csak ne legyen bennük erőszak, szex és politika

Több 444 videó?
Szeretném

Mivel az IT-szektor nem olyan nagyon beruházásigényes iparág, az Apple-nek is van egy csomó pénze. Ezért egy ideje felmerült a cégnél, hogy filmeket és tévéműsorokat készítenének. Tim Cook, az Apple vezetője egy éve már megnézte az első filmet, aminek az Apple volt a producere, a Vital Signs című, Dr Dre életéről szóló filmet, de nagyon nem tetszett neki, amit látott.

A filmben ugyanis van kokain, szex és erőszak, ahogyan egyébként Dr Dre életében is.

Cooknak viszont ez nagyon nem tetszett, hiszen attól tart, hogy ha az Apple egy olyan film vagy tévéműsor producereként jelenik meg, ami esetleg felháboríthatja valami miatt a nézőket, akkor az emberek esetleg azzal büntethetik a céget, hogy nem vásárolják többé a termékeit, egy ilyen bojkott pedig komoly károkat tudna okozni az Apple-nél.

Így viszont nagyon nehéz lesz beszállni a műsorkészítő bizniszbe, sem a Netflix, sem az HBO, sem az Amazon nem finnyáskodott így, és ez meg is hozta nekik a sikert. Igaz, abban Tim Cooknak is igaza van, hogy ezek a cégek a műsorkészítés mellett nem kizárólag saját termékek eladásából élnek, így pedig az Apple érzékenyebb a felháborodott emberek bojkottjaira is. A cég ráadásul még az előző vezető, Steve Jobs idejében nagyon kényesen ügyelt arra, hogy tiszta, és mindig nagyon menőnek tűnő márkát építsen, a szórakoztatóipar pedig éppen az az üzleti szegmens, ami nincs nagyon tekintettel a márkák tisztaságára. (Wall Street Journal)