Két nappal ezelőtt felborult és elsüllyedt egy komp a Victoria-tavon, most találtak egy túlélőt az elárasztott roncsban

Búvárok mentettek meg egy Alphonce Charahani nevű mérnököt a két nappal ezelőtt a Victoria-tavon elsüllyedt tanzániai MV Nyerere komp roncsából két nappal a hajó balesete után. Charahani a baleset idején bezárkózott egy kabinba, amiben a hajó felborulása miatt légbuborék alakult ki, így élte túl a férfi a tóban töltött két napot. A túlélők után kutató búvároknak kopogással jelezte a helyzetét. A túlélőt kórházba szállították, állapota súlyos.

A hajó két napja borult fel és süllyedt el a tavon, valószínűleg azért, mert a maximum 100 fő szállítására tervezett járművön 200-nál is többen utaztak, és súlyos rakományt is szállítottak. Több tanú úgy emlékezett, sok utas egy oldalra szaladt, ekkor borult fel a komp.

A balesetnek az eddigi adatok szerint 207 halálos áldozata van, de a keresőbúvárok folyamatosan hoznak fel további holttesteket a tóból. Tanzániában vizsgálatot indítottak a tragédia okainak tisztázására. (BBC)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.