Két nappal ezelőtt felborult és elsüllyedt egy komp a Victoria-tavon, most találtak egy túlélőt az elárasztott roncsban

Búvárok mentettek meg egy Alphonce Charahani nevű mérnököt a két nappal ezelőtt a Victoria-tavon elsüllyedt tanzániai MV Nyerere komp roncsából két nappal a hajó balesete után. Charahani a baleset idején bezárkózott egy kabinba, amiben a hajó felborulása miatt légbuborék alakult ki, így élte túl a férfi a tóban töltött két napot. A túlélők után kutató búvároknak kopogással jelezte a helyzetét. A túlélőt kórházba szállították, állapota súlyos.

A hajó két napja borult fel és süllyedt el a tavon, valószínűleg azért, mert a maximum 100 fő szállítására tervezett járművön 200-nál is többen utaztak, és súlyos rakományt is szállítottak. Több tanú úgy emlékezett, sok utas egy oldalra szaladt, ekkor borult fel a komp.

A balesetnek az eddigi adatok szerint 207 halálos áldozata van, de a keresőbúvárok folyamatosan hoznak fel további holttesteket a tóból. Tanzániában vizsgálatot indítottak a tragédia okainak tisztázására. (BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.