Két nappal ezelőtt felborult és elsüllyedt egy komp a Victoria-tavon, most találtak egy túlélőt az elárasztott roncsban

2018 szeptember 22., szombat 14:13
47

Búvárok mentettek meg egy Alphonce Charahani nevű mérnököt a két nappal ezelőtt a Victoria-tavon elsüllyedt tanzániai MV Nyerere komp roncsából két nappal a hajó balesete után. Charahani a baleset idején bezárkózott egy kabinba, amiben a hajó felborulása miatt légbuborék alakult ki, így élte túl a férfi a tóban töltött két napot. A túlélők után kutató búvároknak kopogással jelezte a helyzetét. A túlélőt kórházba szállították, állapota súlyos.

A hajó két napja borult fel és süllyedt el a tavon, valószínűleg azért, mert a maximum 100 fő szállítására tervezett járművön 200-nál is többen utaztak, és súlyos rakományt is szállítottak. Több tanú úgy emlékezett, sok utas egy oldalra szaladt, ekkor borult fel a komp.

A balesetnek az eddigi adatok szerint 207 halálos áldozata van, de a keresőbúvárok folyamatosan hoznak fel további holttesteket a tóból. Tanzániában vizsgálatot indítottak a tragédia okainak tisztázására. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt