Szlovákiai huligánok verekedtek egy miskolci hokimeccsen

Magyar szurkolókra és biztonsági őrökre támadtak péntek este a Zólyom hokicsapat szurkolói Miskolcon.

A szlovák bajnokságban idén ősztől játszó DVTK-Jegesmedvék a HKM Zlovan csapatát fogadta pénteken a miskolci jégcsarnokban. A második harmad utáni szünetben a vendégszurkolók egy csoportja maszkot öltött, több kerítést is szétvert, az útjukba álló biztonsági őröknek rontottak, majd a hazaik családi szektorához érve bántalmazták a miskolci drukkereket. Köztük nőket, gyerekeket és időseket is. 

Kiszállt a rendőrség is, többeket előállítottak a rendbontók közül. A miskolci és a zólyomi klub is elítélte az erőszakot. 

A miskolci csapat közleményében arra kéri a magyarországi szurkolókat, hogy hagyják ki a csapat soron következő szlovákiai mérkőzését, amikor vasárnap a Zólyom melletti Detván játszanak.

A közlemény szerint előre készülhettek a balhéra néhányan:  "A mérkőzést megelőzően a két klub egyeztetett a Miskolcra érkező szurkolók számáról, és azok habitusáról. A zólyomi szervezett szurkolói csoportok az előzetes megállapodást felrúgva, több másik klub ultra és huligán tagjaival érkezett Miskolcra, amelyek valószínűsíthetően tervezett rendbontást hajtottak végre."  (minap.hu

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.