Szlovákiai huligánok verekedtek egy miskolci hokimeccsen

sport
2018 szeptember 22., 08:23

Magyar szurkolókra és biztonsági őrökre támadtak péntek este a Zólyom hokicsapat szurkolói Miskolcon.

A szlovák bajnokságban idén ősztől játszó DVTK-Jegesmedvék a HKM Zlovan csapatát fogadta pénteken a miskolci jégcsarnokban. A második harmad utáni szünetben a vendégszurkolók egy csoportja maszkot öltött, több kerítést is szétvert, az útjukba álló biztonsági őröknek rontottak, majd a hazaik családi szektorához érve bántalmazták a miskolci drukkereket. Köztük nőket, gyerekeket és időseket is. 

link Forrás

Kiszállt a rendőrség is, többeket előállítottak a rendbontók közül. A miskolci és a zólyomi klub is elítélte az erőszakot. 

A miskolci csapat közleményében arra kéri a magyarországi szurkolókat, hogy hagyják ki a csapat soron következő szlovákiai mérkőzését, amikor vasárnap a Zólyom melletti Detván játszanak.

A közlemény szerint előre készülhettek a balhéra néhányan:  "A mérkőzést megelőzően a két klub egyeztetett a Miskolcra érkező szurkolók számáról, és azok habitusáról. A zólyomi szervezett szurkolói csoportok az előzetes megállapodást felrúgva, több másik klub ultra és huligán tagjaival érkezett Miskolcra, amelyek valószínűsíthetően tervezett rendbontást hajtottak végre."  (minap.hu

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.