224-en haltak meg a tanzániai kompon, amely pár méterrel a kikötő előtt süllyedt el

A tanzániai hatóságok vasárnap közölték, hogy 224-re emelkedett a három nappal ezelőtti Viktória-tavi kompbaleset halálos áldozatainak a száma. A komp csütörtök este süllyedt el, alig pár méterre az ukerewe-i kikötőtől.

A baleset oka valószínűleg az volt, hogy a maximum 100 fő szállítására tervezett járművön 200-nál is többen utaztak, és súlyos rakományt is szállítottak. Több tanú úgy emlékezett, sok utas egy oldalra szaladt, ekkor borult fel a komp.

Ehhez van köze annak is, hogy még három nappal a baleset után is emelkedett a halottak száma: a komp több embert szállított, mint amennyi legálisan utazhatott volna rajta.

Fotó: STRINGER/AFP

A komp üzemeltetőit letartóztatták és kihallgatják. Magát a felborult hajót pedig - amely most épp tótágast áll a vízen - a következő napokban visszafordítják, és egy behúzzák a kikötőbe. (Reuters)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.