224-en haltak meg a tanzániai kompon, amely pár méterrel a kikötő előtt süllyedt el

külföld
2018 szeptember 23., 20:37

A tanzániai hatóságok vasárnap közölték, hogy 224-re emelkedett a három nappal ezelőtti Viktória-tavi kompbaleset halálos áldozatainak a száma. A komp csütörtök este süllyedt el, alig pár méterre az ukerewe-i kikötőtől.

A baleset oka valószínűleg az volt, hogy a maximum 100 fő szállítására tervezett járművön 200-nál is többen utaztak, és súlyos rakományt is szállítottak. Több tanú úgy emlékezett, sok utas egy oldalra szaladt, ekkor borult fel a komp.

Ehhez van köze annak is, hogy még három nappal a baleset után is emelkedett a halottak száma: a komp több embert szállított, mint amennyi legálisan utazhatott volna rajta.

photo_camera Fotó: STRINGER/AFP

A komp üzemeltetőit letartóztatták és kihallgatják. Magát a felborult hajót pedig - amely most épp tótágast áll a vízen - a következő napokban visszafordítják, és egy behúzzák a kikötőbe. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.