A leggazdagabb román üzletember szerint Orbán Viktor hatmillió euróval környékezte meg, hogy elhozza a genfi tenisztornát

A Románia leggazdagabb üzletemberének számító Ion Țiriac azt állítja, hogy Orbán Viktor hatmillió eurót ajánlott azért, hogy lemondjon a francia Roland Garros előtt egy héttel megrendezett genfi tenisztornáról, amelynek a jogait a román üzletember egy volt német teniszezővel közösen birtokolja. A szervezési jogokat Magyarországnak szerezte volna meg. Az időpontot és a körülményeket nem pontosította. 

Țiriac 1970-ban Ilie Năstaseval együtt megnyerte a Roland Garros férfi páros versenyt és az 1970-es években háromszor eljutottak a Davis-kupa döntőjéig. 2014-ben 1,2–1,3 milliárd euróra becsült vagyonával az első helyen állt a leggazdagabb romániaiak listáján.

Ion ȚiriacFotó: DOMINIQUE FAGET/AFP

Țiriac arról is beszélt, hogy Erdélybe vinne egy rangos WTA-tornát. A várható változások miatt 2, 3 vagy 4 WTA-torna jogai értékesítésre kerülhetnek, ő pedig tárgyalni akar Emil Boc kolozsvári polgármesterrel arról, hogy az egyik, több mint 250 pontos női tornát Kolozsvárra költöztesse.

Țiriac már két évvel ezelőtt is példaként állította a romániai illetékesek elé a magyar kormányfő által szorgalmazott sporttámogatási programot, amelynek már látszanak az eredményei, és amelyhez hasonlóval szerinte a romániai élsport helyzetén is javítani lehetne.

Amúgy 2016-ban az általa birtokolt, BRD Năstase-Ţiriac Trophy nevű ATP 250-es tornát két évre Budapestre költöztette a hiányos bukaresti infrastruktúra miatt. (via Főtér/Index)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.