A leggazdagabb román üzletember szerint Orbán Viktor hatmillió euróval környékezte meg, hogy elhozza a genfi tenisztornát

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Románia leggazdagabb üzletemberének számító Ion Țiriac azt állítja, hogy Orbán Viktor hatmillió eurót ajánlott azért, hogy lemondjon a francia Roland Garros előtt egy héttel megrendezett genfi tenisztornáról, amelynek a jogait a román üzletember egy volt német teniszezővel közösen birtokolja. A szervezési jogokat Magyarországnak szerezte volna meg. Az időpontot és a körülményeket nem pontosította. 

Țiriac 1970-ban Ilie Năstaseval együtt megnyerte a Roland Garros férfi páros versenyt és az 1970-es években háromszor eljutottak a Davis-kupa döntőjéig. 2014-ben 1,2–1,3 milliárd euróra becsült vagyonával az első helyen állt a leggazdagabb romániaiak listáján.

Ion ȚiriacFotó: DOMINIQUE FAGET/AFP

Țiriac arról is beszélt, hogy Erdélybe vinne egy rangos WTA-tornát. A várható változások miatt 2, 3 vagy 4 WTA-torna jogai értékesítésre kerülhetnek, ő pedig tárgyalni akar Emil Boc kolozsvári polgármesterrel arról, hogy az egyik, több mint 250 pontos női tornát Kolozsvárra költöztesse.

Țiriac már két évvel ezelőtt is példaként állította a romániai illetékesek elé a magyar kormányfő által szorgalmazott sporttámogatási programot, amelynek már látszanak az eredményei, és amelyhez hasonlóval szerinte a romániai élsport helyzetén is javítani lehetne.

Amúgy 2016-ban az általa birtokolt, BRD Năstase-Ţiriac Trophy nevű ATP 250-es tornát két évre Budapestre költöztette a hiányos bukaresti infrastruktúra miatt. (via Főtér/Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.