A Porsche leállítja a dízelautók gyártását

autó
2018 szeptember 23., 18:39

A német autógyártó vasárnap bejelentette, felhagynak a dízelautók gyártásával, helyette a benzines, az elektromos és a hibridautók gyártására fognak koncentrálni. 2015-ben éppen a Porsche anyacége, a Volkswagen miatt robbant ki a dízelbotrány, miután kiderült, hogy a cég meghamisította a dízelautói károsanyag-kibocsátási teszteredményeit.

A botrány miatt a Porschénak idén már 60 ezer autót kellett visszahívnia. Németországban egyes városokból ki is tiltottak meghatározott korú dízelautókat.

A Porsche vezetője, Oliver Blume most azt mondta, nem akarja démonizálni a dízelt, az még mindig egy fontos technológia, de sportautó-gyártóként náluk ez mindig csak másodlagos volt, így most úgy döntöttek, hogy befejezik. A benzinmotor megfelelőbb a sportautóknak.

photo_camera Fotó: FABRICE COFFRINI/AFP

A már legyártott dízelautóikat továbbra is kiszolgálják. Azért azt megjegyezte, hogy a dízelbotrány a Porsche imidzsére is rossz hatással volt. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.