A Porsche leállítja a dízelautók gyártását

A német autógyártó vasárnap bejelentette, felhagynak a dízelautók gyártásával, helyette a benzines, az elektromos és a hibridautók gyártására fognak koncentrálni. 2015-ben éppen a Porsche anyacége, a Volkswagen miatt robbant ki a dízelbotrány, miután kiderült, hogy a cég meghamisította a dízelautói károsanyag-kibocsátási teszteredményeit.

A botrány miatt a Porschénak idén már 60 ezer autót kellett visszahívnia. Németországban egyes városokból ki is tiltottak meghatározott korú dízelautókat.

A Porsche vezetője, Oliver Blume most azt mondta, nem akarja démonizálni a dízelt, az még mindig egy fontos technológia, de sportautó-gyártóként náluk ez mindig csak másodlagos volt, így most úgy döntöttek, hogy befejezik. A benzinmotor megfelelőbb a sportautóknak.

Fotó: FABRICE COFFRINI/AFP

A már legyártott dízelautóikat továbbra is kiszolgálják. Azért azt megjegyezte, hogy a dízelbotrány a Porsche imidzsére is rossz hatással volt. (BBC)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.