A Porsche leállítja a dízelautók gyártását

A német autógyártó vasárnap bejelentette, felhagynak a dízelautók gyártásával, helyette a benzines, az elektromos és a hibridautók gyártására fognak koncentrálni. 2015-ben éppen a Porsche anyacége, a Volkswagen miatt robbant ki a dízelbotrány, miután kiderült, hogy a cég meghamisította a dízelautói károsanyag-kibocsátási teszteredményeit.

A botrány miatt a Porschénak idén már 60 ezer autót kellett visszahívnia. Németországban egyes városokból ki is tiltottak meghatározott korú dízelautókat.

A Porsche vezetője, Oliver Blume most azt mondta, nem akarja démonizálni a dízelt, az még mindig egy fontos technológia, de sportautó-gyártóként náluk ez mindig csak másodlagos volt, így most úgy döntöttek, hogy befejezik. A benzinmotor megfelelőbb a sportautóknak.

Fotó: FABRICE COFFRINI/AFP

A már legyártott dízelautóikat továbbra is kiszolgálják. Azért azt megjegyezte, hogy a dízelbotrány a Porsche imidzsére is rossz hatással volt. (BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.