A Porsche leállítja a dízelautók gyártását

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A német autógyártó vasárnap bejelentette, felhagynak a dízelautók gyártásával, helyette a benzines, az elektromos és a hibridautók gyártására fognak koncentrálni. 2015-ben éppen a Porsche anyacége, a Volkswagen miatt robbant ki a dízelbotrány, miután kiderült, hogy a cég meghamisította a dízelautói károsanyag-kibocsátási teszteredményeit.

A botrány miatt a Porschénak idén már 60 ezer autót kellett visszahívnia. Németországban egyes városokból ki is tiltottak meghatározott korú dízelautókat.

A Porsche vezetője, Oliver Blume most azt mondta, nem akarja démonizálni a dízelt, az még mindig egy fontos technológia, de sportautó-gyártóként náluk ez mindig csak másodlagos volt, így most úgy döntöttek, hogy befejezik. A benzinmotor megfelelőbb a sportautóknak.

Fotó: FABRICE COFFRINI/AFP

A már legyártott dízelautóikat továbbra is kiszolgálják. Azért azt megjegyezte, hogy a dízelbotrány a Porsche imidzsére is rossz hatással volt. (BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.