Két napja a tengeren hánykolódik egy indiai vitorlásversenyző, miután súlyosan megsérült egy viharban

Nemzetközi mentőcsapat vágott neki az óceánnak, hogy megmentsék Abhilash Tomy indiai hajóst, aki a jelenleg Ausztrália partjaitól 3200 kilométerre hánykolódik a hajójával. Tomy a Golden Globe Föld-kerülő vitorlásversenyen vett részt, egyedül hajózott, amikor vihar csapott le rá az Indiai óceánon. A hajója súlyosan megrongálódott, és ő maga is súlyos hátsérülést szenvedett:

képtelen mozogni, enni és inni.

Egy utolsó üzenetben még beszámolt az állapotáról, és segítséget kért. Azóta a hajója belsejében fekszik.  Egy francia halászhajó már jelezte, hogy elindultak Tomy hajója irányába, hétfőre érhetik el a pozícióját. Eközben két katonai gép, egy ausztrál és egy indiai is elhúzott felette, de képtelenek voltak kapcsolatot létesíteni a tengerésszel. Az ausztrál parti őrség szóvivője szerint a férfi sérülése miatt nem tud kommunikálni.

Abhilash TomyFotó: DAMIEN MEYER/AFP

Abhilash Tomy indiai tengerészgyalogos, ő az első tengerész Indiából, aki megkerülte vitorlással a Földet még 2013-ban. A mostani versenyen harmadik helyezett volt, amikor viharba került. A 39 éves férfi utolsó ismert pozícióját több hajó is próbálja elérni, egy ír vesrenytársa szintén a körzetben tartózkodik, de az ő hajóját is megrongálta a vihar. Egy ausztrál fregatt is úton van, és egy indiai hadihajó is elindult, hogy csatlakozzon a mentőakcióhoz. (BBC, THe Indian Express)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.