Halálra gázolta egy autó Franciaországban a 14 éve ökrös szekéren vándorló magyar mesehőst, Gecse Balázs Gergőt

ÉLET
2018 szeptember 24., 07:19
comments 384
link Forrás

Szomorú véget ért egy csodás életét élő magyar vándor kalandja. A 32 éves Gecse Balázs Gergőt, aki ökrös szekérrel, egy kutya és négy szarvasmarha társaságában járta a világot, a helyi sajtó szerint vasárnap reggel fél kilenckor halálra gázolta egy idős sofőr délkelet-Franciaországban, Villard-Bonnot közelében.

Gecse az ekhós szekere mellett ballagott éppen, az út belső oldalán, amikor az állítása szerint a napsütéstől elvakult, szemből érkező autós elcsapta.

A móri születésű Gecse Balázs Gergő olyan életét élt, mint egy Lázár Ervin-mese hőse. 18 évesen, miután leérettségizett, az egyetemi felvételi helyett épített magának egy ökrös szekeret, fogott egy tangóharmonikát, 2 kecskét és 1 kutyát és elkezdte járni az országot. A vele utazó állatok cserélődtek, de ő 2004 óta folyamatosan úton volt. Néhol alkalmaként munkát vállalt, mivel értett a fafaragáshoz, az asztalosmunkához, a patkoláshoz, a bőrművességhez, a nemezeléshez, a kötélveréshez és az állatokhoz is, ebből keresett némi pénzt, egyébként a kenyerét is maga sütötte a szekéren.

Magyarország bebarangolása után nemrég Európát vette célba.

Gecse a 2188 méter magas Kis Szent Bernát-hágón át érkezett meg ökreivel Franciaországba.

link Forrás

Haláláról a helyi sajtó mellett egy lovaskocsin élő, vele útközben összebarátkozó francia házaspár is megrendülve számolt be.

link Forrás

Ha te is találkoztál vele bármikor a nagy utazása közben, kérlek írd meg az emlékeidet, és ha vannak, küldj fotókat a szilyl KUKAC 444.hu címre!

Hősünkről itt nézhetsz meg egy portréfilmet:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.