Lukács László, a debreceni Rockmafia-keresztapa végleg felnőtt: Hollandiában is nemet mondott a fűre

popzene
2018 szeptember 24., 10:24
comments 110

A múlt héten Magyarország első számú rockprodukciója bedurrantotta a Milwaukee-Eightet, és elpöfögött Hollandiába, hogy megmutassa a külhonba szakadt kőembereknek, hol lakik a rock&roll Úristene. (Az Alföldön.)

A Tankcsapda a hétvégén Rotterdamban lépett fel, ahol Fejes Tamás dobos lesérült (a dobverővel véletlenül szemöldökön ütötte magát), így a lábadozás alatt eljátszottak egy legendás tábortűzi darabot, az Egyszerű dalt.

A nóta előtt viszont a megvadult rockerek szóltak Lukács László frontembernek, a nemzet rockfőnökének, hogy a tiszteletére berepült a színpadra egy cigi (a.k.a. füves/vicces cigi, spangli, joint, ganja, stb.). Lukács erre felemelte

és elmondta, hogy soha nem gondolta volna 1995-ben, amikor életében először járt Hollandiában, hogy eljön az idő, amikor „még Hollandiában sem” szív füvet, de azért köszöni szépen. Majd rázendített arra, hogy:

„Néha úgy hiányzik a marihuána...”

Lehet erre azt mondani, hogy így múlik el a világ dicsősége, de úgy is vehetjük, hogy végre felnőtt, konzervatív korszakába lépett a magyar rock.

photo_camera Köszönöm, még Hollandiában sem! Illusztráció: Kiss Bence/444

Na de félre a Félre a tréfát: itt az ideje újragondolni az „a torta meg lesz fűszerezve, csak legyen hozzá elég fű szerezve” rímpárt!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt