Lukács László, a debreceni Rockmafia-keresztapa végleg felnőtt: Hollandiában is nemet mondott a fűre

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A múlt héten Magyarország első számú rockprodukciója bedurrantotta a Milwaukee-Eightet, és elpöfögött Hollandiába, hogy megmutassa a külhonba szakadt kőembereknek, hol lakik a rock&roll Úristene. (Az Alföldön.)

A Tankcsapda a hétvégén Rotterdamban lépett fel, ahol Fejes Tamás dobos lesérült (a dobverővel véletlenül szemöldökön ütötte magát), így a lábadozás alatt eljátszottak egy legendás tábortűzi darabot, az Egyszerű dalt.

A nóta előtt viszont a megvadult rockerek szóltak Lukács László frontembernek, a nemzet rockfőnökének, hogy a tiszteletére berepült a színpadra egy cigi (a.k.a. füves/vicces cigi, spangli, joint, ganja, stb.). Lukács erre felemelte

és elmondta, hogy soha nem gondolta volna 1995-ben, amikor életében először járt Hollandiában, hogy eljön az idő, amikor „még Hollandiában sem” szív füvet, de azért köszöni szépen. Majd rázendített arra, hogy:

„Néha úgy hiányzik a marihuána...”

Lehet erre azt mondani, hogy így múlik el a világ dicsősége, de úgy is vehetjük, hogy végre felnőtt, konzervatív korszakába lépett a magyar rock.

Köszönöm, még Hollandiában sem!Illusztráció: Kiss Bence/444

Na de félre a Félre a tréfát: itt az ideje újragondolni az „a torta meg lesz fűszerezve, csak legyen hozzá elég fű szerezve” rímpárt!

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.