Marina Abramovicot leütötték egy róla készült festménnyel

Az egyik leghíresebb élő képzőművész éppen elhagyta a fizenzei Strozzi-palota, ahol retrospektív kiállítása látható, amikor egy férfi odalépett hozzá, és ezt csinálta:

Mint később kiderült, a festmény a támadó saját műve volt, és Abramovicot ábrázolta. A művész nem sérült meg, és a rendőrökkel való egyeztetés után békésen távozott a helyszínről - tudatta a galéria igazgatója.

Abramovic a Repubblicának elmesélte, hogy rögtön utána beszélni szeretett volna a férfival, és erre sor is került. Megkérdezte a Firenzében élő, 51 éves cseh művészt, hogy miért csinálta, miért „gyűlöli” ennyire? A válasz állítólag az volt:

„Meg kellett tennem a művészetemért.”

Abramovic szerint viszont a másokkal szembeni erőszak nem művészet. „Én is voltam fiatal és ismeretlen művész, de nem bántottam senkit. Műveimben különböző helyzeteket viszek színre és az életemet kockáztatom. De az az én döntésem és én szabom meg a feltételeket.”

Azt is mondta, hogy régebben dühös lett volna, de most inkább együttérez a támadójával. (Artnet)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.