1 millió fontért árverezik el a világ legdrágább üveg skót whiskyjét

ÉLET
2018 szeptember 25., 09:44
comments 49

A német dpa hírügynökség nyomán adta hírül az MTI, hogy hamarosan aukcióra bocsátják a világ legdrágább üveg skót whiskyjét Edinburghben. 

A jobboldali üveg a Valerio Adami 1926
photo_camera Balra az olcsó, 270 milliós Macallan Peter Blake, a jobboldali üveg a Valerio Adami 1926 294 millióért kelt el májusban Fotó: DALE DE LA REY/AFP

A Macallan Valerio Adami 1926 elnevezésű whiskyt 60 évig érlelték, mielőtt palackozták volna. A Macallan szeszfőzde annak idején Peter Blake és Valerio Adami popartművészeket kérte fel a 24 palack címkéjének megtervezésére. 12 üvegre Blake, 12-re pedig Adams címkéje került.

Az aukciós ház becslései szerint az ital értéke elérheti akár az 1 millió fontot is, azaz a 360 millió forintot. 

Idén egy másik Macallan Valerio Adami 1926-ért már rekordárat, 815 ezer fontot (294 millió forintot) fizettek ki ugyanott, a Bonhams aukcióján, akkor Hongkongban. 

Azon az árverésen egy palack Macallan Peter Blake 1926-ot 751 ezer fontért (271 millió forintért) vásároltak meg. 

A BBC szerint nem lehet tudni, hogy hány Macallan Valerio Adami 1926 palack létezik még. A 2011-es japán földrengésben állítólag egy üveg megsemmisült, és legalább egyet már felbontottak és elfogyasztottak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.