1 millió fontért árverezik el a világ legdrágább üveg skót whiskyjét

A német dpa hírügynökség nyomán adta hírül az MTI, hogy hamarosan aukcióra bocsátják a világ legdrágább üveg skót whiskyjét Edinburghben. 

Balra az olcsó, 270 milliós Macallan Peter Blake, a jobboldali üveg a Valerio Adami 1926 294 millióért kelt el májusbanFotó: DALE DE LA REY/AFP

A Macallan Valerio Adami 1926 elnevezésű whiskyt 60 évig érlelték, mielőtt palackozták volna. A Macallan szeszfőzde annak idején Peter Blake és Valerio Adami popartművészeket kérte fel a 24 palack címkéjének megtervezésére. 12 üvegre Blake, 12-re pedig Adams címkéje került.

Az aukciós ház becslései szerint az ital értéke elérheti akár az 1 millió fontot is, azaz a 360 millió forintot. 

Idén egy másik Macallan Valerio Adami 1926-ért már rekordárat, 815 ezer fontot (294 millió forintot) fizettek ki ugyanott, a Bonhams aukcióján, akkor Hongkongban. 

Azon az árverésen egy palack Macallan Peter Blake 1926-ot 751 ezer fontért (271 millió forintért) vásároltak meg. 

A BBC szerint nem lehet tudni, hogy hány Macallan Valerio Adami 1926 palack létezik még. A 2011-es japán földrengésben állítólag egy üveg megsemmisült, és legalább egyet már felbontottak és elfogyasztottak.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.