1 millió fontért árverezik el a világ legdrágább üveg skót whiskyjét

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A német dpa hírügynökség nyomán adta hírül az MTI, hogy hamarosan aukcióra bocsátják a világ legdrágább üveg skót whiskyjét Edinburghben. 

Balra az olcsó, 270 milliós Macallan Peter Blake, a jobboldali üveg a Valerio Adami 1926 294 millióért kelt el májusbanFotó: DALE DE LA REY/AFP

A Macallan Valerio Adami 1926 elnevezésű whiskyt 60 évig érlelték, mielőtt palackozták volna. A Macallan szeszfőzde annak idején Peter Blake és Valerio Adami popartművészeket kérte fel a 24 palack címkéjének megtervezésére. 12 üvegre Blake, 12-re pedig Adams címkéje került.

Az aukciós ház becslései szerint az ital értéke elérheti akár az 1 millió fontot is, azaz a 360 millió forintot. 

Idén egy másik Macallan Valerio Adami 1926-ért már rekordárat, 815 ezer fontot (294 millió forintot) fizettek ki ugyanott, a Bonhams aukcióján, akkor Hongkongban. 

Azon az árverésen egy palack Macallan Peter Blake 1926-ot 751 ezer fontért (271 millió forintért) vásároltak meg. 

A BBC szerint nem lehet tudni, hogy hány Macallan Valerio Adami 1926 palack létezik még. A 2011-es japán földrengésben állítólag egy üveg megsemmisült, és legalább egyet már felbontottak és elfogyasztottak.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.