A saját frakciója buktatta meg Merkel jelöltjét

Nagy meglepetésre 13 év után kedden leváltották a Merkel bizalmasának tartott Volker Kaudert a CDU/CSU frakciójának éléről a Bundestagban. A szavazást a kevésbé ismert Ralph Brinkhaus nyetre meg. Brinkhausra 125-en szavaztak, míg Kauderre 112 képviselő szavazott, miközben 2 képviselő tartózkodott. Egyébként a CSU-s Horst Seehofer és Alexander Dobrindt is Kaudert támogatták. 

Ralph BrinkhausFotó: KAY NIETFELD/dpa Picture-Alliance/AFP

A szavazás után Angela Merkel a jelöltje bukásáról azt mondta: „Ez a demokrácia órája, és vannak vereségek is, nincs mit szépíteni”. A kancellár elismerte, hogy egyébként Kaudert támogatta, de gratulált Brinkhausnak, és együttműködést ajánlott neki. 

Ugyanakkor Merkel jelöltjének leváltása komoly jelzés a frakció felől. Miután kiderült az eredmény, egyből megszakították a frakcióülést, hogy az elnökség értékelje a kialakult helyzetet. (Spiegel)

Ahogy a napokban mindenki láthatta, Magyarországnak csak akkor van jövője, ha lesz független sajtója. Ezt olvasóink is így gondolhatják, hiszen

ALIG EGY HÉT ALATT REKORDÖSSZEGGEL, 5 MILLIÓ FORINTTAL SEGÍTETTÉK A 444 MŰKÖDÉSÉT.

Ahhoz, hogy a 2019-ben is megőrizhessük függetlenségünket, a Te támogatásodra is szükségünk van. A célunk 2018 végéig 50 millió forintot összegyűjteni az olvasóinktól, akik ebből 41 milliót már össze is dobtak. Nagyon köszönjük!

DE HOGY TÉNYLEG ELÉRHESSÜK A KITŰZÖTT CÉLT, KÉRJÜK TÁMOGASD MÉG IDÉN A 444-ET!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.