Elegük van Zuckerbergből, lelépnek az Instagram alapítói

„Új inspirációra és kreatív energiára” vágynak, ezért a távozás mellett döntött Kevin Systrom és Mike Krieger, az Instagram két alapítója, akik ügyvezető és technikai igazgatóként vezették a céget. 

Kevin Systrom és Mike Krieger, az Instagram alapítóiFotó: PAUL ZIMMERMAN/AFP

A két alapító 2012-ben adta el 1 milliárd dollárért adta el a vállalatot a Facebooknak, de azt követően is maradtak operatív pozícióban. 

Az amerikai sajtónak gyanúsak az „új inspirációk és a kreatív energiák”, a Bloomberg hírügynökség legalábbis arról ír, hogy a a vezetők nem bírták tovább a munkát a Facebook-vezér Mark Zuckerberg mellett, akivel egyre több konfliktusuk támadt az elmúlt időben. 

A hétfőn kiadott közleményben Systrom és Krieger mindenesetre megköszönte az Insta-csapat mellett eltöltött nyolc, és a Facebook szárnyai alatt eltöltött hat évet. Zuckerberg szűkszavú közleményében azt írta, hogy nagyon élvezte a közös munkát.

 Az Instagramnak jelenleg 1 milliárd aktív felhasználója van világszerte, és a képmegosztó mára a Facebook legfontosabb lába lett, legalábbis ami a hirdetési bevételeket illeti.

A hír azért is érdekes, mert épp egy hónapja jelentette távozását Jan Koum, a Whatsapp társalapítója - az ő cégét 2014-ben vásárolta fel a Facebook. (Guardian)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.