Elegük van Zuckerbergből, lelépnek az Instagram alapítói

„Új inspirációra és kreatív energiára” vágynak, ezért a távozás mellett döntött Kevin Systrom és Mike Krieger, az Instagram két alapítója, akik ügyvezető és technikai igazgatóként vezették a céget. 

Kevin Systrom és Mike Krieger, az Instagram alapítóiFotó: PAUL ZIMMERMAN/AFP

A két alapító 2012-ben adta el 1 milliárd dollárért adta el a vállalatot a Facebooknak, de azt követően is maradtak operatív pozícióban. 

Az amerikai sajtónak gyanúsak az „új inspirációk és a kreatív energiák”, a Bloomberg hírügynökség legalábbis arról ír, hogy a a vezetők nem bírták tovább a munkát a Facebook-vezér Mark Zuckerberg mellett, akivel egyre több konfliktusuk támadt az elmúlt időben. 

A hétfőn kiadott közleményben Systrom és Krieger mindenesetre megköszönte az Insta-csapat mellett eltöltött nyolc, és a Facebook szárnyai alatt eltöltött hat évet. Zuckerberg szűkszavú közleményében azt írta, hogy nagyon élvezte a közös munkát.

 Az Instagramnak jelenleg 1 milliárd aktív felhasználója van világszerte, és a képmegosztó mára a Facebook legfontosabb lába lett, legalábbis ami a hirdetési bevételeket illeti.

A hír azért is érdekes, mert épp egy hónapja jelentette távozását Jan Koum, a Whatsapp társalapítója - az ő cégét 2014-ben vásárolta fel a Facebook. (Guardian)