Portugália 10 embert befogad a francia partoknál veszteglő Aquariusról

A portugál belügyminisztérium bejelentette, hogy Franciaországgal és Spanyolországgal megállapodva befogad tízet az Aquarius mentőhajón lévő 58 menedékkérő közül.

Az Aquarius hajóFotó: Louisa Gouliamaki/AFP

A tíz ember befogadására vonatkozó döntést Franciaországgal és Spanyolországgal való szolidaritásból és egyeztetés után hozták meg - hangsúlyozta kedden kiadott közleményében a portugál belügyminisztérium. Az azonban nem derült ki, hogy Franciaország és Spanyolország hány embert fogad be, és a hajó hol fog kikötni. 

Az Aquarius az utolsó civil mentőhajó a Földközi-tenger középső részén. Kedd délelőtt a francia kormány nem engedte, hogy az Aquarius Marseille-ben kössön ki, miután hajót kitiltották az olasz kikötőkből, ráadásul a panamai hajózási hatóság visszavonta az Aquarius regisztrációját. Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter azzal indokolta a döntést, hogy az Aquariusnak az uniós szabályok szerint a legközelebbi kikötőben kell engedélyt kérnie a partot éréshez, Marseille viszont jelenleg nem számít annak. (Reuters/MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.