Portugália 10 embert befogad a francia partoknál veszteglő Aquariusról

külföld
2018 szeptember 25., 15:07
comments 71

A portugál belügyminisztérium bejelentette, hogy Franciaországgal és Spanyolországgal megállapodva befogad tízet az Aquarius mentőhajón lévő 58 menedékkérő közül.

photo_camera Az Aquarius hajó Fotó: Louisa Gouliamaki/AFP

A tíz ember befogadására vonatkozó döntést Franciaországgal és Spanyolországgal való szolidaritásból és egyeztetés után hozták meg - hangsúlyozta kedden kiadott közleményében a portugál belügyminisztérium. Az azonban nem derült ki, hogy Franciaország és Spanyolország hány embert fogad be, és a hajó hol fog kikötni.

Az Aquarius az utolsó civil mentőhajó a Földközi-tenger középső részén. Kedd délelőtt a francia kormány nem engedte, hogy az Aquarius Marseille-ben kössön ki, miután hajót kitiltották az olasz kikötőkből, ráadásul a panamai hajózási hatóság visszavonta az Aquarius regisztrációját. Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter azzal indokolta a döntést, hogy az Aquariusnak az uniós szabályok szerint a legközelebbi kikötőben kell engedélyt kérnie a partot éréshez, Marseille viszont jelenleg nem számít annak. (Reuters/MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt