Portugália 10 embert befogad a francia partoknál veszteglő Aquariusról

A portugál belügyminisztérium bejelentette, hogy Franciaországgal és Spanyolországgal megállapodva befogad tízet az Aquarius mentőhajón lévő 58 menedékkérő közül.

Az Aquarius hajóFotó: Louisa Gouliamaki/AFP

A tíz ember befogadására vonatkozó döntést Franciaországgal és Spanyolországgal való szolidaritásból és egyeztetés után hozták meg - hangsúlyozta kedden kiadott közleményében a portugál belügyminisztérium. Az azonban nem derült ki, hogy Franciaország és Spanyolország hány embert fogad be, és a hajó hol fog kikötni. 

Az Aquarius az utolsó civil mentőhajó a Földközi-tenger középső részén. Kedd délelőtt a francia kormány nem engedte, hogy az Aquarius Marseille-ben kössön ki, miután hajót kitiltották az olasz kikötőkből, ráadásul a panamai hajózási hatóság visszavonta az Aquarius regisztrációját. Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter azzal indokolta a döntést, hogy az Aquariusnak az uniós szabályok szerint a legközelebbi kikötőben kell engedélyt kérnie a partot éréshez, Marseille viszont jelenleg nem számít annak. (Reuters/MTI)

Ahogy a napokban mindenki láthatta, Magyarországnak csak akkor van jövője, ha lesz független sajtója. Ezt olvasóink is így gondolhatják, hiszen

ALIG EGY HÉT ALATT REKORDÖSSZEGGEL, 5 MILLIÓ FORINTTAL SEGÍTETTÉK A 444 MŰKÖDÉSÉT.

Ahhoz, hogy a 2019-ben is megőrizhessük függetlenségünket, a Te támogatásodra is szükségünk van. A célunk 2018 végéig 50 millió forintot összegyűjteni az olvasóinktól, akik ebből 41 milliót már össze is dobtak. Nagyon köszönjük!

DE HOGY TÉNYLEG ELÉRHESSÜK A KITŰZÖTT CÉLT, KÉRJÜK TÁMOGASD MÉG IDÉN A 444-ET!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.