Az orosz külügyminiszter-helyettes szerint alááshatja Európa biztonságát a lengyelországi amerikai bázis

Komolyan árthat Európa biztonságának, ha Lengyelország engedélyt ad amerikai katonai bázis létesítésére az ország területén, Oroszország pedig kénytelen lenne megerősíteni a saját védelmi rendszerét – mondta Alekszandr Grusko orosz külügyminiszter-helyettes a RIA Novosztyi orosz hírügynökségnek New Yorkban.

Fotó: John Thys/AFP

A támaszpont felállítása esetén Moszkva megelőző lépéseket fog tenni katonai és technikai téren, hogy a megváltozott körülmények között továbbra is garantálni tudja Ororszország biztonságát – mondta Grusko.

Szerinte egy amerikai bázis létesítése Lengyelországban sértené a NATO-Oroszország alapokmányt, és a hidegháborús időkből ismert védekezési mechanizmusokat állítaná vissza az USA és Oroszország között.

Andrzej Duda lengyel elnök a múlt héten találkozott amerikai kollégájával, Donald Trumppal a Fehér Házban, ahol szóba került egy amerikai katonai bázis felállításának terve Lengyelországban. Trump a javaslathoz egyelőre annyit fűzött hozzá, hogy érdemes átgondolni. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.