Az orosz külügyminiszter-helyettes szerint alááshatja Európa biztonságát a lengyelországi amerikai bázis

Komolyan árthat Európa biztonságának, ha Lengyelország engedélyt ad amerikai katonai bázis létesítésére az ország területén, Oroszország pedig kénytelen lenne megerősíteni a saját védelmi rendszerét – mondta Alekszandr Grusko orosz külügyminiszter-helyettes a RIA Novosztyi orosz hírügynökségnek New Yorkban.

Fotó: John Thys/AFP

A támaszpont felállítása esetén Moszkva megelőző lépéseket fog tenni katonai és technikai téren, hogy a megváltozott körülmények között továbbra is garantálni tudja Ororszország biztonságát – mondta Grusko.

Szerinte egy amerikai bázis létesítése Lengyelországban sértené a NATO-Oroszország alapokmányt, és a hidegháborús időkből ismert védekezési mechanizmusokat állítaná vissza az USA és Oroszország között.

Andrzej Duda lengyel elnök a múlt héten találkozott amerikai kollégájával, Donald Trumppal a Fehér Házban, ahol szóba került egy amerikai katonai bázis felállításának terve Lengyelországban. Trump a javaslathoz egyelőre annyit fűzött hozzá, hogy érdemes átgondolni. (MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.