Bolgár György szerint ócska kifogás, amivel a kirúgását indokolták

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Néhány nappal azután, hogy interjút készített a Klubrádióban a Sorsok Házával szemben kritikus Mazsihisz elnökével, megszüntették Bolgár György rovatát a 168 Órában. Mivel a lap tulajdonosa a Sorsok Házát irányító másik zsidó szervezethez, az EMIH-hez közel álló cég, megindultak a találgatások, hogy akkor most Köves Slomó rúgatta-e ki Bolgárt a 168 Órából vagy sem.

A főszerkesztő, Tóth Ákos az Indexnek azt mondta, a Hogy mi van? című, kilencéves rovat elfáradt. Amire Bolgár ezt reagálta a Független Hírügynökségnek adott interjúban:

„Ezzel szemben a tény az, hogy a formátum nem fáradt el, ez csak egy ócska kifogás. Ennek a kormánynak a politikája – bár korábban is így volt – egyre inkább a hazugságokra épül. Az általuk irányított média is a folyamatos hazugsággal operál, így aztán a téma állandóan az utcán hevert.”

Elhangzik ez a kérdés-válasz is:

„A tulajdonos pedig a Köves Slomó-féle zsidó szervezethez köthető cég, amelyet ezek szerint zavarhatott, hogy van a tulajdonukban egy lap, a 168 óra, amely rendszeresen szóvá teszi a mindenkori politikusok, közte Orbán Viktor napi tévedéseit és hazugságait, s ezekkel szemben közli a valós tényeket. Talán ez lehetett a zavaró momentum?

Bolgár: Ezt nem tudom, de kétség kívül nehéz más magyarázatot találni.”

A műsorvezető ezután hozzáteszi, hogy semmiképpen nem akarja azt állítani, hogy a 168 Óra kormánypártivá vált: „talán nem mindenben olyan kritikus, mint lehetne, de változatlanul ellenzéki hetilap.”

A kormányközeli EMIH érdekeltségébe tartozó cégnek Bolgár munkahelyében, a Klubrádióban is van kisebbségi részesedése, de a műsorvezető szerint onnan semmilyen jelzés nem érkezett, hogy mennie kellene. „De az, hogy holnap mi lesz, azt nem tudom” - teszi hozzá.