Kertész Balázs világra hozott egy gázkereskedő céget Svájcban

gazdaság
2018 szeptember 26., 06:23

A Rogán Antal propagandaminiszter „gazdasági jobbkezeként” ismertté vált Kertész Balázs egykori fideszes belvárosi képviselő, aki a letelepedési kötvénybizniszben is feltűnt, a jelek szerint feltűrte az ingujját, és újra belevetette magát a munka világába.

Kertész Balázs Rogán Antal miniszteri beiktatásán
photo_camera Kertész Balázs Rogán Antal miniszteri beiktatásán

A 24.hu azt írja, az ügyvédnek néhány napja bejegyezte a cégbíróság a Monavis Energy Zrt. névű új cégét, aminek a fő profilja a gázkereskedelem, emellett csak a gázelosztás tartozik a tevékenységi köréhez. A lap szerint a zrt.-kre előírt minimális, 5 millió forint alaptőkével bejegyzett társaság vezérigazgatója Kertész Balázs, aki a svájci adóparadicsomként számon tartott Zugban lévő lakcímet adott meg a cégbíróságnak.

A gázkereskedőt a Monavis Holding Zrt. vagyonkezelő alapította, aminek pedig vezérigazgatója és egyedüli részvényese is Kertész Balázs, így közvetetten a gázkereskedő is az övé.

Nemrég derült ki, hogy Kertész a sajátjaként használ egy különleges gellérthegyi ingatlant, Hültl Dezső építész egykori villáját, ami a Magyar Narancs szerint – a környék árait figyelembe véve – akár 1 milliárd forintba is kerülhet. Persze a Rezeda utcai házat nem Kertész, hanem a Rezeda 5 Ingatlanhasznosító Kft. tulajdonolja, aminek viszont a tulajdonosi hálóját csak egy svájci cégig lehet felfejteni. (24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.