Kertész Balázs világra hozott egy gázkereskedő céget Svájcban

2018 szeptember 26., szerda 6:23
71

A Rogán Antal propagandaminiszter „gazdasági jobbkezeként” ismertté vált Kertész Balázs egykori fideszes belvárosi képviselő, aki a letelepedési kötvénybizniszben is feltűnt, a jelek szerint feltűrte az ingujját, és újra belevetette magát a munka világába.

Kertész Balázs Rogán Antal miniszteri beiktatásán

A 24.hu azt írja, az ügyvédnek néhány napja bejegyezte a cégbíróság a Monavis Energy Zrt. névű új cégét, aminek a fő profilja a gázkereskedelem, emellett csak a gázelosztás tartozik a tevékenységi köréhez. A lap szerint a zrt.-kre előírt minimális, 5 millió forint alaptőkével bejegyzett társaság vezérigazgatója Kertész Balázs, aki a svájci adóparadicsomként számon tartott Zugban lévő lakcímet adott meg a cégbíróságnak.

A gázkereskedőt a Monavis Holding Zrt. vagyonkezelő alapította, aminek pedig vezérigazgatója és egyedüli részvényese is Kertész Balázs, így közvetetten a gázkereskedő is az övé.

Nemrég derült ki, hogy Kertész a sajátjaként használ egy különleges gellérthegyi ingatlant, Hültl Dezső építész egykori villáját, ami a Magyar Narancs szerint – a környék árait figyelembe véve – akár 1 milliárd forintba is kerülhet. Persze a Rezeda utcai házat nem Kertész, hanem a Rezeda 5 Ingatlanhasznosító Kft. tulajdonolja, aminek viszont a tulajdonosi hálóját csak egy svájci cégig lehet felfejteni. (24)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt