Kertész Balázs világra hozott egy gázkereskedő céget Svájcban

A Rogán Antal propagandaminiszter „gazdasági jobbkezeként” ismertté vált Kertész Balázs egykori fideszes belvárosi képviselő, aki a letelepedési kötvénybizniszben is feltűnt, a jelek szerint feltűrte az ingujját, és újra belevetette magát a munka világába.

Kertész Balázs Rogán Antal miniszteri beiktatásán

A 24.hu azt írja, az ügyvédnek néhány napja bejegyezte a cégbíróság a Monavis Energy Zrt. névű új cégét, aminek a fő profilja a gázkereskedelem, emellett csak a gázelosztás tartozik a tevékenységi köréhez. A lap szerint a zrt.-kre előírt minimális, 5 millió forint alaptőkével bejegyzett társaság vezérigazgatója Kertész Balázs, aki a svájci adóparadicsomként számon tartott Zugban lévő lakcímet adott meg a cégbíróságnak.

A gázkereskedőt a Monavis Holding Zrt. vagyonkezelő alapította, aminek pedig vezérigazgatója és egyedüli részvényese is Kertész Balázs, így közvetetten a gázkereskedő is az övé.

Nemrég derült ki, hogy Kertész a sajátjaként használ egy különleges gellérthegyi ingatlant, Hültl Dezső építész egykori villáját, ami a Magyar Narancs szerint – a környék árait figyelembe véve – akár 1 milliárd forintba is kerülhet. Persze a Rezeda utcai házat nem Kertész, hanem a Rezeda 5 Ingatlanhasznosító Kft. tulajdonolja, aminek viszont a tulajdonosi hálóját csak egy svájci cégig lehet felfejteni. (24)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.