Kertész Balázs világra hozott egy gázkereskedő céget Svájcban

A Rogán Antal propagandaminiszter „gazdasági jobbkezeként” ismertté vált Kertész Balázs egykori fideszes belvárosi képviselő, aki a letelepedési kötvénybizniszben is feltűnt, a jelek szerint feltűrte az ingujját, és újra belevetette magát a munka világába.

Kertész Balázs Rogán Antal miniszteri beiktatásán

A 24.hu azt írja, az ügyvédnek néhány napja bejegyezte a cégbíróság a Monavis Energy Zrt. névű új cégét, aminek a fő profilja a gázkereskedelem, emellett csak a gázelosztás tartozik a tevékenységi köréhez. A lap szerint a zrt.-kre előírt minimális, 5 millió forint alaptőkével bejegyzett társaság vezérigazgatója Kertész Balázs, aki a svájci adóparadicsomként számon tartott Zugban lévő lakcímet adott meg a cégbíróságnak.

A gázkereskedőt a Monavis Holding Zrt. vagyonkezelő alapította, aminek pedig vezérigazgatója és egyedüli részvényese is Kertész Balázs, így közvetetten a gázkereskedő is az övé.

Nemrég derült ki, hogy Kertész a sajátjaként használ egy különleges gellérthegyi ingatlant, Hültl Dezső építész egykori villáját, ami a Magyar Narancs szerint – a környék árait figyelembe véve – akár 1 milliárd forintba is kerülhet. Persze a Rezeda utcai házat nem Kertész, hanem a Rezeda 5 Ingatlanhasznosító Kft. tulajdonolja, aminek viszont a tulajdonosi hálóját csak egy svájci cégig lehet felfejteni. (24)

Ahogy a napokban mindenki láthatta, Magyarországnak csak akkor van jövője, ha lesz független sajtója. Ezt olvasóink is így gondolhatják, hiszen

ALIG EGY HÉT ALATT REKORDÖSSZEGGEL, 5 MILLIÓ FORINTTAL SEGÍTETTÉK A 444 MŰKÖDÉSÉT.

Ahhoz, hogy a 2019-ben is megőrizhessük függetlenségünket, a Te támogatásodra is szükségünk van. A célunk 2018 végéig 50 millió forintot összegyűjteni az olvasóinktól, akik ebből 41 milliót már össze is dobtak. Nagyon köszönjük!

DE HOGY TÉNYLEG ELÉRHESSÜK A KITŰZÖTT CÉLT, KÉRJÜK TÁMOGASD MÉG IDÉN A 444-ET!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.