„Kozák szabadság – 2018” fedőnéven egész Ukrajnában hadgyakorlat van

hadsereg
2018 szeptember 26., 11:17
comments 60

Ungváron a Kárpátalja megyei hadkiegészítő parancsnokság sajtószolgálata közölte, hogy ezen a héten hétfőtől péntekig az ukrán fegyveres erők egységei Ukrajna egész területére, így Kárpátaljára is kiterjedő parancsnoki törzsgyakorlatot tartanak az alábbi fedőnéven:

Kozák szabadság – 2018.

A jelentés szerint jelenleg a manőverek a nyugati országrész gyakorlóterein folynak, ahol a katonák a hegyi terepen végzett műveleteket gyakorolják. A hadgyakorlat fő célja a csapatirányítási képességek fejlesztése védelmi és stabilizációs, tervezési, illetve ellentámadással kapcsolatos feladatok megoldása során.

Kedden Lviv (Lemberg) felől Kárpátalja irányába tartó katonai menetoszlopról jelentek meg felvételek ukrán és magyar közösségi oldalakon. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.