„Kozák szabadság – 2018” fedőnéven egész Ukrajnában hadgyakorlat van

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Ungváron a Kárpátalja megyei hadkiegészítő parancsnokság sajtószolgálata közölte, hogy ezen a héten hétfőtől péntekig az ukrán fegyveres erők egységei Ukrajna egész területére, így Kárpátaljára is kiterjedő parancsnoki törzsgyakorlatot tartanak az alábbi fedőnéven:

Kozák szabadság – 2018.

A jelentés szerint jelenleg a manőverek a nyugati országrész gyakorlóterein folynak, ahol a katonák a hegyi terepen végzett műveleteket gyakorolják. A hadgyakorlat fő célja a csapatirányítási képességek fejlesztése védelmi és stabilizációs, tervezési, illetve ellentámadással kapcsolatos feladatok megoldása során.

Kedden Lviv (Lemberg) felől Kárpátalja irányába tartó katonai menetoszlopról jelentek meg felvételek ukrán és magyar közösségi oldalakon. (MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.