Medián: Félmillió szavazót veszített a Fidesz

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A választások előtti felméréshez képest 7 százalékpontot esett a Fidesz támogatottsága, de az elvesztett szavazók a bizonytalanokat erősítik, nem csapódnak másik párthoz – derül ki a Medián friss, a HVG csütörtöki számában olvasható közvélemény-kutatásából.

Békemenet a Margit hídon 2018. március 15-én.Fotó: Botos Tamás/444

A felmérés szerint a Fidesz támogatottsága szeptemberre a teljes lakosság körében 37 százalékra csökkent, ami azt jelenti, hogy félmillió szavazót veszített. Ugyanennyivel 31 százalékra nőtt az el nem kötelezett polgárok aránya.

A Medián szerint egy ellenzéki politikai párt sem tud kétszámjegyű támogatottságot felmutatni: a Jobbik 9, az MSZP 8, a DK 6, az LMP 3 százalékon áll, vagyis az utóbbi párt ma be sem jutna a Parlamentbe. (Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.