Medián: Félmillió szavazót veszített a Fidesz

A választások előtti felméréshez képest 7 százalékpontot esett a Fidesz támogatottsága, de az elvesztett szavazók a bizonytalanokat erősítik, nem csapódnak másik párthoz – derül ki a Medián friss, a HVG csütörtöki számában olvasható közvélemény-kutatásából.

Békemenet a Margit hídon 2018. március 15-én.Fotó: Botos Tamás/444

A felmérés szerint a Fidesz támogatottsága szeptemberre a teljes lakosság körében 37 százalékra csökkent, ami azt jelenti, hogy félmillió szavazót veszített. Ugyanennyivel 31 százalékra nőtt az el nem kötelezett polgárok aránya.

A Medián szerint egy ellenzéki politikai párt sem tud kétszámjegyű támogatottságot felmutatni: a Jobbik 9, az MSZP 8, a DK 6, az LMP 3 százalékon áll, vagyis az utóbbi párt ma be sem jutna a Parlamentbe. (Index)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.