Nem London és nem Párizs: a legnépszerűbb úti cél Bangkok

utazás
2018 szeptember 26., 15:14
comments 74

Bangkok, London és Párizs dominanciája tovább tart a Mastercard összeállítása alapján, Budapest 7 helyet javított tavalyi eredményén.

A Global Destination Cities Index nevű kutatás a világ 162 leglátogatottabb nagyvárosát vizsgálta a 2017-es adatok - a külföldi szállóvendégek létszáma, az eltöltött éjszakák száma és az utazók költései - alapján. Thaiföld fővárosa előre láthatóan 2018-ban is meg tudja őrizni első helyét, figyelembe véve eredményei közel 10 százalékos prognosztizálható növekedését.

Magyarország, azon belül is Budapest 7 helyet javított egy év alatt, így idén a 32. helyen végzett. 2017-ben közel 6 millió turista érkezett, akik összesen 27,5 millió éjszakát töltöttek el Budapesten, és 2,849 millió dollárt költöttek. A magyar fővárosba érkezők átlagosan 5 napot töltöttek el, ez idő alatt pedig napi 103 dollárt költöttek. A legtöbben az Egyesült Államokból, Németországból és az Egyesült Királyságból jöttek, ezen országok állampolgárai 10-10 százalékát adták a nálunk megforduló turistáknak - olvasható a közleményben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.