Tovább drágul a Sziget, jövőre „egy számjegyű százalékkal” nőnek a jegyárak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Kádár Tamás, a Sziget Zrt. cégvezetője a Népszavának elárulta, hogy a cég a tavalyi kisebb visszaesés után újra masszív, 1,5 milliárdos nyereséggel zárt.

A lap szerint a cég legnagyobb rendezvénye, az augusztusi, 565 ezres látogatócsúccsal záró Sziget fesztivál eredménye megközelítheti a 2 éve elért, 1 milliárd fölötti szintet, de a két másik nagy rendezvény, a VOLT és a Balaton Sound is hozta a 2016-os számokat, illetve pár 10 millió forinttal a Gourmet Fesztivál is hozzájárult az idei eredményhez.

A Népszava azt írja, jövőre várhatóan „egy számjegyű százalékkal” drágulnak a jegyeik.

Idén egyébként a napijegy 23 900, a hetijegy pedig 99 000 forint volt, vagyis a napijegy a kezdetek óta, 25 év alatt a 79-szeresére, a hetijegy az 55-szörösére drágult. A szervezők erre válaszul azt állítják, hogy a költségek viszont a 330-szorosukra nőttek.

Fesztiválozók távoznak a K-hídon az óbudai Hajógyári-szigetről a 26. Sziget fesztivál zárása után, 2018. augusztus 15-én.Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

A jövő augusztusi Szigetre már október 1-én elkezdik árulni az 5 és 7 napos bérletet, amit két újabb elővételi kör követ, egyre dráguló jegyekkel. Jövőre még több bevételt remél a Sziget Zrt. a rendezvényeken belüli „prémiumszállásoktól”. (via Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.