Tovább drágul a Sziget, jövőre „egy számjegyű százalékkal” nőnek a jegyárak

fesztivál
2018 szeptember 26., 07:00
comments 110

Kádár Tamás, a Sziget Zrt. cégvezetője a Népszavának elárulta, hogy a cég a tavalyi kisebb visszaesés után újra masszív, 1,5 milliárdos nyereséggel zárt.

A lap szerint a cég legnagyobb rendezvénye, az augusztusi, 565 ezres látogatócsúccsal záró Sziget fesztivál eredménye megközelítheti a 2 éve elért, 1 milliárd fölötti szintet, de a két másik nagy rendezvény, a VOLT és a Balaton Sound is hozta a 2016-os számokat, illetve pár 10 millió forinttal a Gourmet Fesztivál is hozzájárult az idei eredményhez.

A Népszava azt írja, jövőre várhatóan „egy számjegyű százalékkal” drágulnak a jegyeik.

Idén egyébként a napijegy 23 900, a hetijegy pedig 99 000 forint volt, vagyis a napijegy a kezdetek óta, 25 év alatt a 79-szeresére, a hetijegy az 55-szörösére drágult. A szervezők erre válaszul azt állítják, hogy a költségek viszont a 330-szorosukra nőttek.

Fesztiválozók távoznak a K-hídon az óbudai Hajógyári-szigetről a 26. Sziget fesztivál zárása után, 2018. augusztus 15-én.
photo_camera Fesztiválozók távoznak a K-hídon az óbudai Hajógyári-szigetről a 26. Sziget fesztivál zárása után, 2018. augusztus 15-én. Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

A jövő augusztusi Szigetre már október 1-én elkezdik árulni az 5 és 7 napos bérletet, amit két újabb elővételi kör követ, egyre dráguló jegyekkel. Jövőre még több bevételt remél a Sziget Zrt. a rendezvényeken belüli „prémiumszállásoktól”. (via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.