Tovább drágul a Sziget, jövőre „egy számjegyű százalékkal” nőnek a jegyárak

Kádár Tamás, a Sziget Zrt. cégvezetője a Népszavának elárulta, hogy a cég a tavalyi kisebb visszaesés után újra masszív, 1,5 milliárdos nyereséggel zárt.

A lap szerint a cég legnagyobb rendezvénye, az augusztusi, 565 ezres látogatócsúccsal záró Sziget fesztivál eredménye megközelítheti a 2 éve elért, 1 milliárd fölötti szintet, de a két másik nagy rendezvény, a VOLT és a Balaton Sound is hozta a 2016-os számokat, illetve pár 10 millió forinttal a Gourmet Fesztivál is hozzájárult az idei eredményhez.

A Népszava azt írja, jövőre várhatóan „egy számjegyű százalékkal” drágulnak a jegyeik.

Idén egyébként a napijegy 23 900, a hetijegy pedig 99 000 forint volt, vagyis a napijegy a kezdetek óta, 25 év alatt a 79-szeresére, a hetijegy az 55-szörösére drágult. A szervezők erre válaszul azt állítják, hogy a költségek viszont a 330-szorosukra nőttek.

Fesztiválozók távoznak a K-hídon az óbudai Hajógyári-szigetről a 26. Sziget fesztivál zárása után, 2018. augusztus 15-én.Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

A jövő augusztusi Szigetre már október 1-én elkezdik árulni az 5 és 7 napos bérletet, amit két újabb elővételi kör követ, egyre dráguló jegyekkel. Jövőre még több bevételt remél a Sziget Zrt. a rendezvényeken belüli „prémiumszállásoktól”. (via Index)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.