Balog Zoltán szavai kerültek egy XVI. kerületi szobor talapzatára

2018 szeptember 27., csütörtök 7:07
175

A Népszava szerint Balog Zoltán korábbi emberierőforrás-minisztertől vett idézet szerepel a reformáció XVI. kerületben felállított emlékművén. Sashalom és Rákosszentmihály határánál tavaly avatták fel az emlékművet, ami az átadók szerint Közép-Európa legnagyobb reformációs emlékhelye. Van itt szobra Bocskai Istvánnak, Kálvin Jánosnak és Luther Mártonnak is, az emlékmű felállítását pedig a kerület országgyűlési képviselője, Szatmáry Kristóf kezdeményezte, és kapott is rá 81 millió forint támogatást a Magyar Nemzeti Banktól.

A szobrok talapzatán a Bibliából vett idézetek találhatók, a kompozíció közepén álló szökőkút káváján pedig ez a mondat: „Tartsd meg a hitet, újítsd meg és erősítsd meg a hitet, és akkor ez a hit megtart téged.”

Az avatás idején még nem szerepelt az idézet mellett a forrása, mostanra azonban ezt pótolták: Balog Zolán korábbi miniszter neve került fel a szöveg alá.

R. Törley Mária szobrászművész azt mondta, a mondatot még tavaly nyáron, a miniszter alapkőletételkor tartott beszédében hallotta, és annyira megtetszett neki, hogy elhatározta, ez lesz a kompozíció középpontjában. De úgy döntött, Balog Zoltán nevét csak akkor fogja felvésetni, amikor már nem lesz miniszter, mert a beszédet a szobrász szerint különben is lelkipásztori minőségében tartotta. (via 24.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt