Balog Zoltán szavai kerültek egy XVI. kerületi szobor talapzatára

A Népszava szerint Balog Zoltán korábbi emberierőforrás-minisztertől vett idézet szerepel a reformáció XVI. kerületben felállított emlékművén.  Sashalom és Rákosszentmihály határánál tavaly avatták fel az emlékművet, ami az átadók szerint Közép-Európa legnagyobb reformációs emlékhelye. Van itt szobra Bocskai Istvánnak, Kálvin Jánosnak és Luther Mártonnak is, az emlékmű felállítását pedig a kerület országgyűlési képviselője, Szatmáry Kristóf kezdeményezte, és kapott is rá 81 millió forint támogatást a Magyar Nemzeti Banktól.

A szobrok talapzatán a Bibliából vett idézetek találhatók, a kompozíció közepén álló szökőkút káváján pedig ez a mondat: „Tartsd meg a hitet, újítsd meg és erősítsd meg a hitet, és akkor ez a hit megtart téged.”

Az avatás idején még nem szerepelt az idézet mellett a forrása, mostanra azonban ezt pótolták: Balog Zolán korábbi miniszter neve került fel a szöveg alá.

R. Törley Mária szobrászművész azt mondta, a mondatot még tavaly nyáron, a miniszter alapkőletételkor tartott beszédében hallotta, és annyira megtetszett neki, hogy elhatározta, ez lesz a kompozíció középpontjában. De úgy döntött, Balog Zoltán nevét csak akkor fogja felvésetni, amikor már nem lesz miniszter, mert a beszédet a szobrász szerint különben is lelkipásztori minőségében tartotta. (via 24.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.