Meleg pingvinek raboltak el a szüleitől egy fiókát

A dániai Odense állatkertjének egyik gondozója szerint két meleg pingvin elrabolt egy fiókát a szüleitől, amíg azok úsztak. Ezalatt a gyerek magára maradt, a meleg pingvinek pedig Sandie Hedgegard Munck gondozó szerint azt hihették, hogy a szülők nem gondozzák megfelelően a kicsinyüket, ezért magukhoz vették.

A gondozó szerint a fióka apja tényleg az átlagosnál kevésbé törődik a gyerekkel, valószínűleg neki kellett volna vigyáznia a fiókára akkor is, amikor az anya (aki egyébként nagyon védelmező a gyerekével) úszni ment.

Az állatkert gondozói a dán média szerint úgy döntöttek, hogy ha a szülők nem kezdik keresni a fiókát, akkor hagyják, hogy az a meleg pingvinpárnál maradjon. A rablás után egy kb. 24 órával azonban konfrontációra került sor a meleg pingvinpár és a biológiai szülők között, ezután pedig a fióka visszakerült az eredeti szüleihez. (NBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.