Orbán a topolyai akadémia avatóján: Ez még csak a kezdet, még sok megépítendő sportközpont vár ránk

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A sport, különösen a labdarúgás Közép-Európa közös nyelve 

- mondta Orbán Viktor csütörtökön a vajdasági Topolyán, a TSC Labdarúgó Akadémia átadóján.

Orbán szerint természetes, hogy a sport összeköti a közép-európai népeket, például a szerbeket és a magyarokat. „Bár nehéz történelem van mögöttünk, ma már olyan szelek fújnak, amelyek az együttműködők vitorláját dagasztják” - fogalmazott.

„Akik ma Európában összefognak, azok megerősödnek, akik viszont széthúznak, azok legyengülnek és széthullanak. A szerbek és a magyarok az összefogást választották politikában, gazdaságban, kultúrában és sportban egyaránt” - tette hozzá a miniszterelnök, és köszönetet mondott Aleksandar Vucic szerb elnöknek.

Jelezte azt is, hogy a topolyai labdarúgó-akadémia még csak a kezdet, „még sok szép feladat, megépítendő sportközpontok és sok ezer gyermek sportolásának megszervezése (...) vár ránk”.

Azzal kapcsolatban, hogy ezt miért éppen Szerbiában teszik, azt mondta: sok magyar él Szerbiában, és az anyaország érdekelt az itt élők sikereiben. Akinek éppen jobban megy, annak kell többet vállalnia, kezdeményeznie. Ezért lépett először, vállalt a topolyai beruházásból nagyobb részt Magyarország - közölte a kormányfő, úgy értékelve, hogy „a közép-európai szolidaritás jegyében jól tettük, hogy így döntöttünk”.

A TSC Labdarúgó Akadémia, a hozzá tartozó épületkomplexum, a kollégiumi résszel, segédpályákkal, edzőtermekkel, étkezdével és egyéb kiegészítőkkel együtt a magyar kormánynak a Magyar Labdarúgó Szövetségen (MLSZ) keresztül nyújtott támogatásából épült fel. A beruházást az MLSZ 9,5 millió euróval (valamivel több mint 3 milliárd forinttal) támogatta. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.