Berlusconi megvette a harmadosztályú SS Monza csapatát

sport
2018 szeptember 28., 12:51
comments 24

Silvio Berlusconi megvásárolta a harmadosztályú olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő SS Monza csapatát.

A 82. születésnapját szombaton ünneplő korábbi olasz miniszterelnök családjának cége, a Fininvest 2,5-3 millió euró közötti összegért lett százszázalékos tulajdonos a klubban. Adriano Galliani, az AC Milan volt alelnöke ügyvezető igazgatóként irányítja majd a Monzát.

Az új tulajdonosi kör szerint a csapat célja az élvonalbeli szereplés, ami még sosem sikerült a klub 1912-es megalapítás óta. Az együttes három forduló után vezeti a B csoportot a Serie C-ben.

Berlusconi tavaly áprilisban vált meg az AC Milantól, amely 31 éves vezetése alatt ötször nyerte meg a BEK-et, illetve a Bajnokok Ligáját. Európai Szuperkupát szintén ötször, klubvilágbajnokságot egyszer, olasz bajnokságot nyolcszor, Olasz Kupát egyszer, olasz Szuperkupát pedig hétszer nyertek a milánióak. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.