Ha drágábban kínálják őket, kelendőbbek a rovarokból készült ételek

Ezt állapították meg a Berni Egyetem kutatói.

Általában kétellyel és undorral fogadják az emberek a rovarokból készült ételeket. "Mivel sokan szívesen esznek - rovarszerű kinézetük ellenére - homárt vagy rákot, talán meg lehet változtatni a rovarok fogyasztásával szembeni negatív attitűdöt" - véli Sebastian Berger, az egyetem munkatársa. 

A szakértő kölni és St. Gallen-i kollégáival közösen megvizsgálta, milyen szerepet játszik a rovarok piacra dobásában az ár. 

Rovarburger NémetországbanFotó: FRISO GENTSCH/dpa Picture-Alliance/AFP

Kiderült: a lisztkukacból készült hamburgernek és társainak jobb a fogadtatása, ha drágábban árulják őket. A magasan árazott termékektől ugyanis a vásárlók általában magasabb minőséget várnak. 

"Vizsgálataink szerint a magasan árazott rovartermékeket nemcsak jobbnak értékelték, de az értékelés javulása más termékekre is kiterjedt" - foglalta össze az eredményeket Berger.

A magasabb árak tehát segíthetnek abban, hogy megváltoztassák a fogyasztók hozzáállását a rovarok fogyasztásához.  A tanulmányt a British Food Journal című szaklapban mutatták be.

A rovarevés gondolata az utóbbi időben nagy nyilvánosságot kapott: nemcsak Fazekas Sándor emlékezetes leleplezése miatt, hanem mert vannak kutatók, akik szerint jelentősen csökkentené az élővilág emberi terhelését, ha sok ember rovarevéssel oldaná meg a fehérjebevitelét. Erről részletesebben a Qubit írt korábban. (MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.