Hat métert zuhant Leslie Mándoki lánya, miközben a környezetvédőkkel védte a fákat a Hambach-erdőben

baleset
2018 szeptember 28., 13:12
photo_camera Fotó: MARIUS BECKER/dpa Picture-Alliance/AFP

A németországi Hambach-erdőben a környezetvédő aktivisták 2014 tiltakoznak a tervezett fakivágások ellen, mert a német energetikaipari óriás, az RWE fákat akar kivágni, hogy tovább növelje Európa legnagyobb nyílt színi lignitbányájának területét. Nemrég a rendőrség megkezdte a terület kiürítését, és egyesével kezdték elhordani a fák között, illetve a fák tetejére felhúzott kunyhóikban élő aktivistákat.

Csütörtökön azonban az egyik aktivista lány leesett egy hat méter magas létráról, és megsérült. Róla most kiderült, hogy a magyar producer, Leslie Mandoki 24 éves lánya, Julia Mándoki. A lánya állapotáról Leslie Mandoki a Bildnek azt mondta, hogy az orvosok szerint nincs életveszélyben, de most több napig kórházban kell maradnia, hogy kiderüljön, nincsenek-e belső sérülései.

photo_camera Leslie Mándoki és lánya, Julia Mándoki Fotó: URSULA DUREN/dpa Picture-Alliance/AFP

A rendőrség csütörtökön kezdte meg a környezetvédők legutolsó kunyhófalujának kiürítését, ezért viszonylag sokan voltak a helyszínen. Pár napja egy újságíró életét vesztette az erdőben, amikor leszakadt alatta egy függőhíd, és 15 métert zuhant. (Spiegel)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.