Hat métert zuhant Leslie Mándoki lánya, miközben a környezetvédőkkel védte a fákat a Hambach-erdőben

2018 szeptember 28., péntek 11:12
166
Fotó: MARIUS BECKER/dpa Picture-Alliance/AFP

A németországi  Hambach-erdőben a környezetvédő aktivisták 2014 tiltakoznak a tervezett fakivágások ellen, mert a német energetikaipari óriás, az RWE fákat akar kivágni, hogy tovább növelje Európa legnagyobb nyílt színi lignitbányájának területét. Nemrég a rendőrség megkezdte a terület kiürítését,  és egyesével kezdték elhordani a fák között, illetve a fák tetejére felhúzott kunyhóikban élő aktivistákat.

Csütörtökön azonban az egyik aktivista lány leesett egy hat méter magas létráról, és megsérült. Róla most kiderült, hogy a magyar producer, Leslie Mandoki 24 éves lánya, Julia Mándoki. A lánya állapotáról Leslie Mandoki a Bildnek azt mondta, hogy az orvosok szerint nincs életveszélyben, de most több napig kórházban kell maradnia, hogy kiderüljön, nincsenek-e belső sérülései. 

Leslie Mándoki és lánya, Julia Mándoki Fotó: URSULA DUREN/dpa Picture-Alliance/AFP

A rendőrség csütörtökön kezdte meg a környezetvédők legutolsó kunyhófalujának kiürítését, ezért viszonylag sokan voltak a helyszínen. Pár napja egy újságíró életét vesztette az erdőben, amikor leszakadt alatta egy függőhíd, és 15 métert zuhant. (Spiegel)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt