Nem apadt lejjebb a magyar kormány vízfeje, sőt

Tbg
POLITIKA
2018 szeptember 28., 20:21
comments 67

Nem teljesült az Orbán-kormány sokszor és sokat hangoztatott ígérete, miszerint karcsúsítják az államigazgatást.

Ezt ugyan többször, több ciklusban is bejelentették, legutóbb Lázár János, amikor még főminiszter volt, de sem háttérintézményből, sem tanácsadóból, sem miniszteri biztosból nem lett kevesebb, derült ki a Hvg cikkéből, amelyet Mesterházy Attila írásbeli kérdésre kapott válaszából írtak.

Jelenleg a kormányban 11 minisztert, 3 miniszterelnök-helyettest, 1 kabinetfőnököt,
61 államtitkárt, 90 helyettes államtitkárt, 27 miniszteri biztost fizetnek. Emellett „összesen 164 miniszteri biztos, politikai tanácsadó és főtanácsadó munkájára tart igényt a kabinet, havonta összesen több mint 87,6 millió forintot fizet nekik.”

A Hvg cikkéből részletesen kiderül, melyik tárcánál mennyi tanácsadó, biztos dolgozik és egyenként mennyiért. (Hvg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.