Nem apadt lejjebb a magyar kormány vízfeje, sőt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Nem teljesült az Orbán-kormány sokszor és sokat hangoztatott ígérete, miszerint karcsúsítják az államigazgatást. 

Ezt ugyan többször, több ciklusban is bejelentették, legutóbb Lázár János, amikor még főminiszter volt, de sem háttérintézményből, sem tanácsadóból, sem miniszteri biztosból nem lett kevesebb, derült ki a Hvg cikkéből, amelyet Mesterházy Attila írásbeli kérdésre kapott válaszából írtak.

Jelenleg a kormányban 11 minisztert, 3 miniszterelnök-helyettest, 1 kabinetfőnököt,
61 államtitkárt, 90 helyettes államtitkárt, 27 miniszteri biztost fizetnek. Emellett „összesen 164 miniszteri biztos, politikai tanácsadó és főtanácsadó munkájára tart igényt a kabinet, havonta összesen több mint 87,6 millió forintot fizet nekik.”

A Hvg cikkéből részletesen kiderül, melyik tárcánál mennyi tanácsadó, biztos dolgozik és egyenként mennyiért. (Hvg)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.