Tizenkét milliót követelt, de csak egy téglát kapott a a szomszédjától az erdőkertesi zsaroló

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Gödöllői Járási Ügyészség zsarolás miatt bíróság elé állította azt a férfit, aki szerettei bántalmazásával fenyegette meg a szomszédját, ha nem fizet neki 12 millió forintot. De a szomszéd nem fizetett, pénz helyett inkább téglát tett a zsarolónak szánt csomagba.

Az erdőkertesi férfi jelentős összegű tartozást halmozott fel, ezért szeptemberben elhatározta, hogy fenyegető leveleket ír a szomszédjának, amikben több millió forintot követel tőle.

📧

A férfi két levelet írt, az egyiket számítógéppel, a másikat kézzel. Az elsőt 2018. szeptember 18-án dobta be a szomszédja postaládájába. A levélben egy évekkel korábbi, de pontosan meg nem jelölt sérelem miatt 12 millió forint megfizetését követelte, 

és azzal fenyegette meg a szomszéd férfit, hogy ha nem fizet, az élettársát autóbaleset éri, gyermekét pedig elveszíti. 

📧📧

A második levelet 2018. szeptember 24-én, hajnalban dobta be a szomszéd postaládájába. Ebben kikötötte, hogy a pénzt másnap délután 2 óráig kéri, és megjelölte azt a helyet, ahol el kell helyezni az összeget. 

A férfi a sértettet szerettei bántalmazásával, háza, autója felgyújtásával fenyegette, ha a pénzt nem kapja meg.A zsaroló és a sértett között valójában semmilyen kapcsolat, konfliktus nem volt, amelyből követelés származhatott volna.

A megfenyegetett szomszéd már az első levél miatt feljelentést tett a Gödöllői Rendőrkapitányságon, és 2018. szeptember 25-én, 

az elkövető által megjelölt helyre egy csomagot vitt, melyben a követelt készpénz helyett egy becsomagolt tégla volt.

Amikor a férfi ezt a csomagot el akarta vinni, a rendőrök elfogták és őrizetbe vették.

A Gödöllői Járási Ügyészség két napon belül bíróság elé állította a zsarolás bűntettének kísérletével vádolt férfit. A Gödöllői Járásbíróság a férfit 2 év börtönre ítélte, melynek végrehajtását 4 évre felfüggesztette. A bíróság ítélete jogerős. (Ügyészség)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.