Tizenkét milliót követelt, de csak egy téglát kapott a a szomszédjától az erdőkertesi zsaroló

2018 szeptember 28., péntek 7:37
92

A Gödöllői Járási Ügyészség zsarolás miatt bíróság elé állította azt a férfit, aki szerettei bántalmazásával fenyegette meg a szomszédját, ha nem fizet neki 12 millió forintot. De a szomszéd nem fizetett, pénz helyett inkább téglát tett a zsarolónak szánt csomagba.

Az erdőkertesi férfi jelentős összegű tartozást halmozott fel, ezért szeptemberben elhatározta, hogy fenyegető leveleket ír a szomszédjának, amikben több millió forintot követel tőle.

A férfi két levelet írt, az egyiket számítógéppel, a másikat kézzel. Az elsőt 2018. szeptember 18-án dobta be a szomszédja postaládájába. A levélben egy évekkel korábbi, de pontosan meg nem jelölt sérelem miatt 12 millió forint megfizetését követelte, 

és azzal fenyegette meg a szomszéd férfit, hogy ha nem fizet, az élettársát autóbaleset éri, gyermekét pedig elveszíti. 



A második levelet 2018. szeptember 24-én, hajnalban dobta be a szomszéd postaládájába. Ebben kikötötte, hogy a pénzt másnap délután 2 óráig kéri, és megjelölte azt a helyet, ahol el kell helyezni az összeget. 

A férfi a sértettet szerettei bántalmazásával, háza, autója felgyújtásával fenyegette, ha a pénzt nem kapja meg.A zsaroló és a sértett között valójában semmilyen kapcsolat, konfliktus nem volt, amelyből követelés származhatott volna.

A megfenyegetett szomszéd már az első levél miatt feljelentést tett a Gödöllői Rendőrkapitányságon, és 2018. szeptember 25-én, 

az elkövető által megjelölt helyre egy csomagot vitt, melyben a követelt készpénz helyett egy becsomagolt tégla volt.

Amikor a férfi ezt a csomagot el akarta vinni, a rendőrök elfogták és őrizetbe vették.

A Gödöllői Járási Ügyészség két napon belül bíróság elé állította a zsarolás bűntettének kísérletével vádolt férfit. A Gödöllői Járásbíróság a férfit 2 év börtönre ítélte, melynek végrehajtását 4 évre felfüggesztette. A bíróság ítélete jogerős. (Ügyészség)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt