Többet dolgoznak bárkinél, mégsem számít munkának az, amit csinálnak

2018 szeptember 28., péntek 18:09
97
  • Három sérült gyermekeket és a családjukat támogató csoport (Lépjünk, hogy Léphessenek! Egyesület, Cseve Csoport, aHang Közösség) péntek délután demonstrációt tartott a Kossuth téren. A demonstráción több mint százan vettek részt, köztük sok érintett.
  • Azt kérik a kormánytól, hogy végre ismerjék el az otthon ápolást munkaként, az ápolási díj összegét pedig növeljék meg legalább 50 ezerrel forinttal.
  • Ma egy sérült családtagját nevelő hozzátartozónak maximum 53 ezer forint jár havonta, pedig sokan napi 24 órában gondozzák a gyermeküket, rokonukat. Ezek az emberek azt mondják, hogy ez közel sem elég, és azt kérik, hogy az állam ismerje el a munkájukat.
  • A kormány ugyan nyáron egyeztetést kezdeményezett az érdekvédelmi szervezetekkel, de egyelőre konkrét intézkedés nem történt. A demonstrálók azt mondják, már évek óta kérik a kormányt, hogy változtasson, de sosem történt semmi.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt