Egyre több a HIV-fertőzött Kínában

külföld
2018 szeptember 29., 12:23
comments 28

A kínai hatóságok közölték, hogy 14 százalékkal nőtt az állampolgárok száma, akik HIV-vel vagy AIDS-szel élnek. Több mint 820 ezren érintettek az országban, és 40 ezer új esetet regisztráltak csak 2018 második negyedévében. Az új esetek nagy többsége szexuális úton terjedt, ami változást jelent az eddigiekhez képest, korábban ugyanis Kína egyes részein többnyire fertőzött vér átömlesztésével terjedt, de most már ilyen esetekből gyakorlatilag egy sincs – állítják kínai egészségügyi tisztségviselők.

A HIV vírus számítógéppel készült grafikán
photo_camera Illusztráció: Kateryna Kon/Science Photo Library

Évente 100 ezerrel nő a HIV-fertőzöttek és AIDS-esek száma Kínában. 2003-ben a kínai kormány azt ígérte, mindenkinek elérhetővé teszi a HIV-gyógyszereket. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.